FOTO Maleni vrtlari u Dječjem vrtiću Vinica zasadili svoj vrt Foto: Općina Vinica

FOTO Maleni vrtlari u Dječjem vrtiću Vinica zasadili svoj vrt

Varaždinske vijesti | 14.5.2021. u 16:48h | Objavljeno u Društvo

Dolaskom proljetnog vremena u Dječjem vrtiću Vinica započeli su pravi cvjećarski te vrtlarski radovi.

Skupina Lavići, djeca u 3. i 4. godini, u odličnoj suradnji s roditeljima postali su pravi mali vrtlari. Obitelj Žmegač donirala je niske gredice dok su ostali roditelji donosili pune ruke zemlje, sadnice jagode, rajčice, tikvice, salate i drugo povrće. Jednako tako, u sadnju sezonskog cvijeća već ranije su se uključile sve dobne skupine Dječjeg vrtića Vinica koje su sadile cvijeće u dvorištu vrtića.

- Djeca će svakodnevnom brigom i aktivnostima razvijati i obogatiti postojeće znanje te iskustvo, ali i ranu ekološku svijest. Već od malih nogu važno je poticati kod djece zdravi način proizvodnje hrane te spoznaju samog procesa proizvodnje hrane. Aktivnim i svakodnevnim sudjelovanjem djeca će razvijati odgovoran odnos prema okolišu, pozitivan odnos prema zdravom načinu života, upoznati se sa razvojnim procesom biljaka i što sve treba biljci za rast i razvoj te ujedno i iskusiti radost postizanja rezultata - ističu odgajateljice Dječjeg vrtića Vinica.

- Mali Eko vrt pravi je primjer kako dobra suradnja, u ovom slučaju roditelja, djece i odgojitelja dovodi do dobrog rezultata. Kad se male i velike ruke slože sve se može sve se može. Ponosna sam na malene vrtlare, odgajatelje te ravnateljicu Dječjeg vrtića Vinica, koji svojom kreativnošću, motiviranošću i znanjem pozitivno utječu na našu djecu te ih usmjeravaju na jedan ljepši i bolji put u pogledu očuvanja okoliša i podizanju ekološke svijesti - istaknula je Mirjana Jambriško, zamjenica načelnika koja obnaša dužnost načelnika.

vinica_djecji_vrtic_eko_vrt_12052021_1.jpg

vinica_djecji_vrtic_eko_vrt_12052021_2.jpg

vinica_djecji_vrtic_eko_vrt_12052021_3.jpg

vinica_djecji_vrtic_eko_vrt_12052021_4.jpg

vinica_djecji_vrtic_eko_vrt_12052021_5.jpg

vinica_djecji_vrtic_eko_vrt_12052021_6.jpg

vinica_djecji_vrtic_eko_vrt_12052021_7.jpg

vinica_djecji_vrtic_eko_vrt_12052021_8.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci