FOTO Ljubitelji vinila došli na svoje: U Varaždinu održan sajam gramofonskih ploča Foto: Krešimir Đurić

FOTO Ljubitelji vinila došli na svoje: U Varaždinu održan sajam gramofonskih ploča

tb/vv | 19.11.2022. u 18:31h | Objavljeno u Društvo

Ljubitelji vinila danas su došli na svoje - nakon nekoliko godina u Varaždinu je ponovno održan sajam gramofonskih ploča.

Sajam je u Caffe baru Elephant okupio ljubitelje dobrog zvuka i gramofonskih ploča, uz izlagače iz Zagreba, Varaždina, Koprivnice, Čakovca i Lepoglave. Zainteresiranih nije nedostajalo, što je ponovno pokazalo da popularnost gramofonskih ploča posljednjih godina opet raste.

Bila je ovo odlična prilika za "upecati" ploču koja nedostaje u kolekciji, glazbeno istraživanje ili jednostavno prisjećanje na topli zvuk glazbe.

"Interes sve veći, prodaja sve bolja"

Na Sajam Vinyla iz Koprivnice je stigao izlagač Kruno Jajetić, vlasnik ljubiteljima rocka i alternative dobro poznate knjižare Šareni dućan, koja iduće godine slavi trideseti rođendan. U Elephant su došli na poziv kolega i prijatelja.

- Inače sajam ploča dvaput godišnje održavamo u Koprivnici, a ovo je poput razmjene – malo se vidimo s dečkima i podružimo, malo prodajemo. Ploče su ponovno zanimljive ljudima. Jedno su vrijeme bile zanemarene, zaboravljene, a sada su opet aktualne. Interes je sve veći, prodaja sve bolja – rekao je, dodavši da ljudi najviše traže ex-Yu rock bendove poput Azre i Ekatarine Velike, ploče koje ujedno imaju i najvišu cijenu. Od ostalih tu su standardni klasici - Pink Floyd i Queen.

Drago mu je, kaže, da se trend vinila vratio.

- Nekad sam radio i u diskoklubu, a doma imam kolekciju ploča koje skupljam nekih četrdesetak godina. Opet je došlo na moje, kao druga mladost. Ne može bolje! – smije se Jajetić.

sajam_gramofonskih_ploca_varazdin_19112022_2.JPG

sajam_gramofonskih_ploca_varazdin_19112022_3.JPG

sajam_gramofonskih_ploca_varazdin_19112022_4.JPG

sajam_gramofonskih_ploca_varazdin_19112022_5.JPG

sajam_gramofonskih_ploca_varazdin_19112022_1.JPG