FOTO Izabrana nova Upravna tijela HDLU-a, predsjednik - Velimir Ivezić

vv | 13.9.2023. u 18:40h | Objavljeno u Društvo

Izlagao na niz skupnih i samostalnih izložbi

Velimir Ivezić novi je predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin sljedeće četiri godine. Tako su odlučili članovi na redovnoj izbornoj skupštini održanoj u Galeriji HDLU, u Kuli stražarnici, sjedištu ove strukovne udruge.

Za dopredsjednicu HDLU-a izabrana je Mateja Rusak, a za preostale članove Upravnog odbora izabrani su Ivan Duić, jedini dosadašnji član ovog upravnog tijela, zatim Klara Macolić Kuparić i Jelena Petković.

U Nadzorni odbor izabrani su Gabriela Butković, Dražen Eisenbeisser i Robert Geček, a novi članovi Časnog suda su Nedjeljko Klarić, Dražen Pavlović i Sunčanica Tuk.

Velimir Ivezić rođen je u Varaždinu 1963. godine. Studirao je likovne umjetnosti  na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Zlatka Kauzlarića – Atača i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu također u Zagrebu. Godinu dana proveo je u bivšim radionicama Krste Hegedušića studirajući slikarstvo pod vodstvo prof. Zlatka Kesera. Diplomirao je na ALU 1989. godine, te od 1994. radi kao srednjoškolski profesor.  Od 1994. do 2004. godine radi kao restaurator u Hrvatskom restauratorskom zavodu, kao ravnatelj Restauratorskog centra Ludbreg. Od 2004. godine radi kao slobodni konzervator-restaurator savjetnik s licencom Ministarstva kulture RH za polikromiranu drvenu pokretnu baštinu, skulpture i slike na drvu i platnu te zidno slikarstvo. Izlagao je na niz skupnih i samostalnih izložbi.  

Galerija slika