Vesna Fajfar (sredina) osvojila titulu Najkumice Foto: Gradska tržnica Varaždin

FOTO: Izabrana Najkumica Gradske tržnice za 2016. godinu

| 3.12.2016. u 14:45h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Gradska tržnica u Varaždinu već devetu godinu zaredom provodi natječaj za Najkumicu, pri čemu posjetitelji placa i čitatelji lokalnog tiska imaju priliku svoj glas pokloniti omiljenoj prodavačici i tako joj osigurati vrijedne nagrade. Glasovati se moglo tijekom studenoga osobno na varaždinskom placu, a danas je uz bogat zabavni program proglašena pobjednica koja je primila zasluženu nagradu. Vesna Fajfar iz Sračinca proglašena Najkumicom 2016., drugo mjesto zauzela je Darinka Kapeš iz Lovrečana, a treće Milka Mirović iz Štefanca.

-Već gotovo 25 godina prodajem povrće na varaždinskom placu, jako mi je drago i puno mi znači ovakvo priznanje. Moj radni dan započinje u zoru, oko 4 ujutro, a na placu sam svakodnevno, i petke i svetke. Bavimo se poljoprivredom, a proizvodimo uglavnom sezonsko povrće. Od poljoprivrede i prodaje na placu živi cijela naša peteročlana obitelj - rekla je Vesna Fajfar novoizabrana Najkumica.

Primopredaju nagrade uveličali su varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar koji su osobno čestitali i predali nagrade najkumicama.

-Drago mi je da nastavljamo ovu simboličnu, ali dobronamjernu tradiciju. Želio bih zahvaliti svim kumicama s našeg placa jer bez njih sigurno ne bismo imali ovakav plac kakvoga imamo. Hvala svima na predanom trudu i radu, a posebno čestitam Najkumici Vesni Fajfar - rekao je Ciglar.

Fotografije s današnje dodjele pogledajte u fotogaleriji.

Galerija slika