FOTO I varaždinski Vodotoranj u znaku Špancirfesta

Varaždinske vijesti | 20.8.2022. u 08:51h | Objavljeno u Društvo

Osvjetljen šarenim bojama i varaždinski Vodotoranj poprimio je duh najvećeg, najpopularnijeg i najšarenijeg festival u Hrvatskoj.

Ispisivanjem riječi “ŠPANCIRFEST” poziva sve u Varaždin na jednu od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija koja u deset dana donosi više od 500 programa – koncerte, ulične performanse, predstave, ples i druge sadržaje.

Jedan dio programa, u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije odvijat će se i u Atriju Županijske palače i to redom:

- 20. kolovoza (subota) - nastup Kulturno umjetničkog ansambl Trnovca Bartolovečkog s glazbenim dijelom programa uz prezentaciju izrade tradicionalnih kolača u organizaciji udruga žena s područja Općine

- 21. kolovoza (nedjelja) - izložba Udruge pčelara „Varaždin Breg“ uz glazbenu podlogu tamburaša KUD-a Vidovec.

- 27. kolovoza (subota) - KUD-ovi iz područja novoosnovane Turističke zajednice Područja Sjever Zagorja predstavit će pjesme i plesove iz Cestice, Maruševca i Petrijanca, dok će

- 28. kolovoza (nedjelja) - TZ grada Novog Marofa uz prigodnu prezentaciju predstavit će nadolazeće Dane vrganja i crnog tartufa u Paki, a Etno udruga „Grebengrad“ najavit će svoje „Dane pere“ - tradicionalnog kolača toga kraja.

Označeno u
Galerija slika