FOTO I to smo dočekali: Otvoreno 26. izdanje Špancirfesta

| 23.8.2024. u 19:47h | Objavljeno u Društvo

Jedna od najvećih turističkih manifestacija, nadaleko poznati varaždinski festival Špancirfest počeo je u svom 26. izdanju u petak 23. kolovoza 2024. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj je zajedno sa zamjenikom gradonačelnika i zastupnikom u Hrvatskom saboru Miroslavom Markovićem i predsjednikom Gradskog vijeća Lovrom Lukavečkim u pratnji direktorice Turističke zajednice grada Varaždina prošetao je festivalskim ulicama koje su se počele puniti mnogobrojnim šetačima. Provjerili su kako je festival organiziran i kako se Varaždin pripremio za mnogobrojne goste koji stižu iz cijele Hrvatske i desetke zemalja.

Prvo su obišli Špancir Burger festival na Kapucinskom trgu gdje su se susreli s poznatim hrvatskim chefom Matom Jankovićem. Gradonačelnik je u svom obraćanju novinarima poručio: Špancir Burger Festival je jedna od 18 zona na ovogodišnjem Špancrifestu, 18 zona je zapravo 18 festivala u jednom festivalu – Špancirfestu. Te zone povezuje glazba! Ovo je prvi festival kojeg organiziramo od kada smo dobili UNESCO-vu titulu grada glazbe. Nama je glazba poveznica cijelog ovog festivala i zahvaljujući tome dobili smo puno uličnih izvođača koji u svojim performansima koriste i izvode glazbu. Počinjemo ubirati sve benefite i koristi toga što nosimo titulu grada glazbe kao jedini gradu u Hrvatskoj.  Sa festivalom koji se prostire na 30 hektara, 5 trgova, i po svim našim baroknim ulicama  jedinstveni smo u Hrvatskoj. – rekao je gradonačelnik Bosilj pozivajući sve Varaždince i sve goste da dođu i uživaju u Varaždinu slijedećih 10 dana.

Direktorica ureda TZ grada Varaždina i festivala Jelena Toth istaknula je da ovogodišnji Špancirfest donosi 500 različitih programa od koji je 200 glazbenih. Veliki dio programa je besplatan, a ulaznice se naplaćuju jedino za programe kod vile Bedeković, a i oni su već dobrim dijelom rasprodani. Pripremljen je odličan program za djecu u parku Kreative sa 100 različitih edukativnih, tu je i nezaobilazan Vindilend kod Starog grada kao i nikad bolji Vinski grad. Otvorene su i dvije nove zone, Gaming zona za tinejdžere  te ekskluzivni Roto Glam Garden. – nabrojala je direktorica festivala Jelena Toth dodavši kako i vremenska prognoza ide na ruku organizatora pa se s pravom očekuje da će brojka od 330 tisuća posjetitelja možda biti i nadmašena.

Kako je to izgledalo prije prvog koncerta na glavnoj pozornici kada će nastupiti legendarni Prljavci pogledajte u fotogaleriji našeg Krešimira Đurića. 

Označeno u