FOTO HNS-ovci se na Veliki petak družili s Varaždincima uz pečene ribice Foto: HNS

FOTO HNS-ovci se na Veliki petak družili s Varaždincima uz pečene ribice

Varaždinske vijesti | 29.3.2024. u 12:40h | Objavljeno u Društvo

Tradicionalno, uoči najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, Županijska organizacija HNS-a Varaždinske županije i Podružnica HNS-a grada Varaždina organizirale su na Veliki petak podjelu ribica na Varaždinskom placu.

Ovu su prigodu HNS-ovci iskoristili i za razgovor s građanima o aktualnim temama te im uputili čestitke povodom Uskrsa.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a, Krunoslav Lukačić, osvrnuo se na "zadovoljstvo nastavka tradicije podjele ribica i HNS-ovu predanost solidarnosti i zajedništvu".

- Uskrs je vrijeme obnove i nade, i što je najvažnije, vrijeme kada se prisjećamo važnosti zajedništva. HNS stoji uz naše sugrađane, odlučno promičući vrijednosti koje nas povezuju – poručio je.

Podjeli je pridružio saborski zastupnik HNS-a, Predrag Štromar.

- Veliki petak je dan koji nas podsjeća na važnost davanja i suosjećanja. Podjela ribice je naš mali način da pokažemo brigu za sve oko nas i da naglasimo duh zajedništva koji nas vodi. Kao saborski zastupnik, ponosan sam što mogu biti dio ove lijepe tradicije i što mogu zajedno s vama graditi bolju budućnost za sve nas – naglasio je Štromar.

- Svim građanima Varaždina i Varaždinske županije želimo sretne, ugodne i mirne uskršnje blagdane te da ih provedu uz svoje najdraže, u dobrom raspoloženju i uz vjeru u još bolju budućnost - poručili su iz HNS-a.

Fotografije pogledajte u nastavku...

Galerija slika