FOTO Gradonačelnik Novog Marofa ostao bez ključeva, grad okupirale maškare! Foto: Grad Novi Marof

FOTO Gradonačelnik Novog Marofa ostao bez ključeva, grad okupirale maškare!

IHR/Varaždinske vijesti | 2.3.2019. u 19:55h | Objavljeno u Društvo

Više od 350 polaznika dječjih vrtića iz Novog Marofa, Fitness plesnog studija „M-fit”, KUD-a Remetinec te vrtića iz Ljubešćice sudjelovalo je u subotu na „Dječjem fašniku v Marofu 2019“.

Povorka maskiranih mališana krenula je od Gradskog vrtića Novi Marof Ulicom Otona Ivekovića, Zagorskom ulicom i Ulicom Antuna Mihanovića do Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ gdje su od novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača preuzeli ključeve grada. Nakon toga uslijedilo je predstavljanje i pokazivanje maski koje su mališani strpljivo stvarali tjednima uz pomoć teta u vrtiću.

– Brojnim okupljenim roditeljima i posjetiteljima predstavili su se članovi Fitness plesnog studia „M – fit“ koji su se ove godine maskirali u Kip slobode – Božicu Libertas. Iz vrtića Anđeo iz Oštrica stigle su ovčice. Iz vrtića Novi Marof stigla je eko patrola, ksilofoni, povrće te djedovi i bake. Mališani iz novomarofskog vrtića Bambi maskirali su se u domino kockice i paukove. Podmladak KUD-a Remetinec maskirali su se u kauboje i kaubojke, a gosti, mališani iz vrtića Leptirić iz Ljubešćice, u leptiriće – rekla je voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić te dodala kako su za djecu bile osigurane krafne i slatkiši.

- Bilo je puno plesa i veselja uz DJ MC Cromadu i mislim da smo ponudili jedan lijepi program. Zadnjih nekoliko godina ne dodjeljujemo prvu, drugu i treću nagradu već su sva djeca i njihov trud podjednako nagrađeni – rekla je Horvatić.

Gradonačelnik Siniša Jenkač, koji je privremeno „ostao“ bez svog posla, poručio je malim maškarama da upravljaju dobro gradom, posebno da budu pažljivi s gradskom „kasicom prasicom“.

Galerija slika