FOTO: Građani se od jutra "bore" sa snijegom Foto: Krešo Đurić

FOTO: Građani se od jutra "bore" sa snijegom

M.P./Varaždinske vijesti | 4.1.2016. u 16:32h | Objavljeno u Društvo
Izbori 24 - Batinic

Snijeg koji je, nakon kratkog predaha, jutros ponovno počeo padati na području čitave Varaždinske županije, stanovnicima od jutra stvara probleme. Građani tako od jutra lopatama pokušavaju očistiti svoje automobile, a pješaci na ulicu izlaze samo ako moraju.

Ipak, prema podacima portala Crometeo, snijeg bi trebao prestati prema kraju dana.

No, povremene oborine očekuju nas i sutra. Međutim, prvi dio dana trebao bi proći suho, možda ujutro i uz koju zraku sunca, mjestimice i maglu. Poslijepodne oblačno, a sve je veća mogućnost za miješane oborine: snijeg, ali je moguća i kiša koja se smrzava na tlu. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -12 do -6°C, a najviša dnevna uglavnom između -5 i 0 Celzijevih stupnjeva.

Još nešto oborina može biti i u srijedu, također u miješanom obliku. Dakle, može biti i snijega i kiše, ali i kiše koja se smrzava na tlu i stvara opasnu poledicu. Oborina u srijedu vjerojatno neće biti puno. Jutro toplije uz temperaturu od -7 do 0°C, a i danju će temperatura malo porasti i mogla bi u većini predjela prijeći u lagani plus.

U drugoj polovici tjedna, osobito za vikend, izgledno je daljnje lagano zatopljenje, a povremene oborine će biti uglavnom u obliku slabe kiše. Suhi dani u ovom tjednu mogli bi biti četvrtak i petak, s hladnim jutrima, ali malo toplijim popodnevima.

Galerija slika