FOTO Gospodarsku školu Varaždin posjetio dopredsjednik Europskog udruženja hotelijerskih i turističkih škola

| 24.5.2022. u 12:30h | Objavljeno u Društvo

Gospodarsku školu Varaždin danas je posjetio Remco Koerts, dopredsjednik Europskog udruženja hotelijerskih i turističkih škola (AEHT), te ravnatelji nekoliko srednjih škola iz Hrvatske koje su također članovi ovog udruženja.

Ugostila ih je ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen, a učenice koje se školuju za zanimanje hotelijersko-turistički tehničar za ovu su priliku pripremile prezentaciju kojom su predstavile školu, grad Varaždin i Varaždinsku županiju.

Na radnom sastanku dopredsjednika AEHT-e s ravnateljima bilo je riječi o nastavku aktivnosti koje se provode u sklopu udruženja.

- Naša škola redovito sudjeluje u aktivnostima koje organizira AEHT, kao što su natjecanja i edukacije. Naše su učenice tako, primjerice, u ožujku sudjelovale na međunarodnom natjecanju iz turizma i ugostiteljstva, održanom u Italiji. Udruženje organizira takve aktivnosti s ciljem promicanja turističkih zanimanja u obrazovanju - napomenula je ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen.