FOTO: Folkloraši zaplesali ispred Županijske palače

vv | 12.7.2024. u 12:55h | Objavljeno u Društvo

Danas se u Županijskoj palači održalo primanje za sudionike Međunarodnog folklornog festivala COFA, a osim susreta sa varaždinskim županom Anđelkom Stričak, sudionici su dio svojeg plesnog umijeća pokazali ispred Županijske palače.

Također, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u Gradskoj vijećnici su ugostili predstavnike folklornih skupina koje nastupaju na Međunarodnom folklornom festivalu COFA. Uz predstavnike skupina, prijemu su prisustvovali i idejna začetnica i direktorica festivala Petra Golubar te umjetnički voditelj Varaždinskog folklornog ansambla Tim Hrvaćanin.

Na ovogodišnjem su festivalu nastupili folkloraši iz Bugarske, Njemačke, Švicarske, Indije i Perua. Festival promiče raznolikost, potiče kulturni razgovor i uključenost te doprinosi očuvanju folklorne tradicije. Generalni pokrovitelj festivala COFA je bila Varaždinska županija, a pokrovitelji Grad Varaždin i UNESCO. Svečanost zatvaranja festivala održat će se danas u 20 sati kod Vile Bedeković u Varaždinu.

Označeno u