FOTO Obilježen Dan fakulteta organizacije i informatike: sa svih strana - same pohvale

IHR/Varaždinske vijesti | 16.12.2021. u 18:22h | Objavljeno u Društvo

- Kreativnost, kao izuzetno važna vještinu koja je, povezana s digitalnim vještinama, odigrala je ključnu ulogu u ovom razdoblju, a prema sadašnjoj situaciji, upravo će tako biti i u budućnosti. I tu je prednost i snaga FOI-ja, a koja je i sada poslužila da FOI bude jedan od vodećih fakulteta u stvaranju zanimanja budućnosti. Stoga je FOI ponosan što je u ovom razdoblju bio vjetar u leđa mnogim IT tvrtkama, upravo kao što su to one bile FOI-ju - istaknula je dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep u povodu Dana Fakulteta organizacije i informatike (FOI).

DSC_0734.jpg

Na svečanoj sjednici u HNK Varaždin Dan fakulteta Upravi FOI-ja, svim djelatnicima i studentima čestitali su brojni uzvanici, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik, Damir Habijan, izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Tomislav Paljak, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak, zamjenik gradonačelnika grada Varaždina Miroslav Marković i predsjednica Gradskog vijeća Varaždina Zdravka Grđan te brojne dekanice, dekani, prodekanice i prodekani matičnog Sveučilišta te drugih partnerskih sveučilišta, poslovnih škola, veleučilišta, institucija te predstavnika gospodarskog sektora s kojima FOI ima dugogodišnju i bogatu suradnju.

DSC_0665.jpg

Dekanica FOI-a naglasila je kako već godinama razvijaju jedinstveni obrazovni pristup kroz povezivanje tehnoloških znanja i inovacija s poslovnim aspektima struke te razvija sinergijski odnos fakulteta i poslodavaca.

- FOI kontinuirano stvara nove prilike za svoje studente, akademsku, poslovnu i društvenu zajednicu u kojoj djeluje. Kao sastavnica Sveučilišta u Zagrebu smještena u gradu Varaždinu FOI je zasigurno jedan od vodećih generatora novih znanja i vještina koje dovode do tehnoloških inovacija kako u proizvodnji, tako i u pružanju informatičkih usluga. Producirajući uspješan kadar FOI je pridonio da se u gradu Varaždinu, odnosno na sjeverozapadu Hrvatske razviju brojna uspješna poduzeća iz IT i telekomunikacijskog sektora, ali i drugih sektora koji svoje poslovanje temelje na poduzetničkim inicijativama, tehnologiji i danas sveprisutnoj digitalnoj transformaciji - istaknula je prof. dr. sc. Begičević Ređep.

DSC_0723.jpg

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Boras pohvalio je mladu i sposobnu Upravu FOI-ja za koju je ustvrdio da radi jako dobro.

- Sve što rade s akreditacijskom novih studija pokazuje da doista jesu struka budućnosti. FOI danas čini mnogo za budućnost, ali i sveučilišni grad Varaždin – istaknuo je.

Državni tajnik Paljak ustvrdio je kako je FOI najbolji primjer kako se prate trendovi, a saborski zastupnik Damir Habijan osvrnuo se na projekt Sveučilišnog kampusa - faza II FOI-ja.

- Prošle godine osigurali smo sredstva za obnovu Vile Oršić za potrebe FOI-ja, a tu je i projekt Sveučilišnog kampusa - faze II FOI-ja. Taj projekt je i u Razvojnom sporazumu za sjever Hrvatske, a ono što nam predstoji je pronaći sredstva za financiranje u omotnici 2021. do 2027. godine i u Nacionalnom planu otpornosti i oporavka. Dat ću sve od sebe kao saborski zastupnik da se to realizira – rekao je.

51749978117_2e4cd2431b_k.jpg

Na Svečanoj sjednici dekanica Fakulteta dodijelila je i nagrade i priznanja studenticama i studentima te nagrade i priznanja nastavnom i nenastavnom osoblju. Nagrađeni su studenti za izniman uspjeh tijekom studiranja, ali i za uspjeh na temelju ostvarenog prosjeka ocjena: Noa Midžić, Fran Sabolić, Marija Kuštelega, Klara Šilec, Lucija Vrbanić, Zlatko Pračić, Karlo Rusovan, Patrik Galina, Aldin Alagić, Tihana Grbac, Ana Keleković, Matija Barošević, Filip Bel, Jakob Bertović, Nikola Bešenski, Jakov Glavina, Lara Medić. Ove su godine Jerry John Antolos, Maja Benkus i Božo Kvesić dobili i priznanje za volontiranje i(ili) humanitarni rad.

Svake godine FOI dodjeljuje i povelju "Prijatelj FOI-ja“ onim suradnicima fakulteta koji svojim nesebičnim angažmanom i suradnjom pomažu u međunarodnoj afirmaciji Fakulteta, kao i njegovom razvoju kao istraživačke institucije. Ove je godine povelju primio prof. Bart Rienties profesor analitika učenja na The Open University u Londonu te gostujući profesor na University of Dundee.

Nagradu za životno djelo koja se dodjeljuje nastavnicima u znanstveno-nastavnim i nastavnim zvanjima primio je prof. dr. sc. Božidar Kliček, a izv. prof. dr. sc. Dijana Oreški primila je nagradu za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu. Nagrada za izuzetno zalaganje nenastavnom osoblju ove je godine dodijeljena Matiji Šajnu. Izv. prof. dr. sc. Zlatko Erjavec primio je priznanje za istaknutu znanstvenu publikaciju u 2020. godini prema kriteriju relativne citiranosti časopisa u kojem je publikacija objavljena.

Dodajmo da je svečanost uveličao i nastup Akademskog pjevačkog zbora djelatnika i studenata FOI-ja pod ravnanjem maestre Janje Knapić, prof.