FOTO: Ema, Nika i Dino Bilić izradili slikovnicu na temu "Trnoružice"

vv | 7.12.2016. u 20:45h | Objavljeno u Društvo

Ispunjeni Muzej anđela večeras je bio u duhu braće Grimm i njihove priče 'Trnoružica'.

Slučajno ili ne, svojevrsni 'krivci' za tematsko druženje bili su braća BilićEma, Nika i Dino, redovni sudionici 'Svijeta bajki u Muzeju anđela', koji se održava ponedjeljkom i srijedom u 18 sati. Na tom kreativnom druženju, vrtićari (predškolci) i školarci slušaju priče profesionalne pripovjedačice Đurđice Dropuljić, a potom crtanjem prepričavaju priču pod vodstvom samostalnog umjetnika Željka Prsteca. Kako je teta Đurđica napomenula, priče se nadovezuju na školsku lektiru pa na taj način djeci olakšavaju shvaćanje poante.

Vođeni pričom o 'Trnoružici', braća Bilić napravili su svoju varijantu popularne priče – nacrtali slike, ispisali tekst te sve to dali g. Prstecu da grafički obradi, a ona je dostupna u obliku slikovnice u Muzeju anđela, po cijeni od 50 kuna. Željko je poručio sudionicima da postoji još puno tajni vezanih uz crtanje i stvaranje slikovnica.

- Dragi prijatelji, dođite i vi na 'Svijet bajki u Muzeju anđela' i stvorite svoju slikovnicu – poručio je Dino svojim vršnjacima.

Na prigodnom programu povodom predstavljanja slikovnice, uz tetu Đurđicu, priču o Trnoružici ispričala je i Ema, a desetak malih protagonista upriozrilo je popularnu priču putem kazališta sjena. Kako smo saznali, dogodine slijedi upoznavanje s Petrom Panom, a priče će se pričati i crtati i tijekom zimskih praznika.

Označeno u
Galerija slika