FOTO Elektrostrojarska škola slavi 65. godina: tko su najuspješniji učenici, ponos MEC-a? Foto: Krešimir Đurić

FOTO Elektrostrojarska škola slavi 65. godina: tko su najuspješniji učenici, ponos MEC-a?

VV | 10.7.2024. u 15:33h | Objavljeno u Društvo

U dvorani Graberje danas je obilježen Dan Elektrostrojarske škole. Tim povodom održana je svečana sjednica, a ovogodišnja svečanost bila je posebna jer se ujedno obilježava veliki jubilej: 65. godina rada i djelovanja Elektrostrojarske škole Varaždin, poznate kako MEC. Na proslavu velikog jubileja stigli su brojni uzvanici i gosti, među kojima i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje Mile Živčić, zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, predstavnici Društva energetičara Varaždin, Hrvatske gospodarske komore, Obrtničke komore Varaždinske županije, Školskog odbora i Vijeća učenika Elektrostrojarske škole Varaždin, predstavnici naših fakulteta, ravnatelji drugih srednjih škola, brojni učenici i njihovi roditelji. Dobrodošlicu je svima poželio Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin.

mec31_batch1.JPG

- Ovo je punih 65 godina Elektrostrojarske škole Varaždin, ujedno i prilika da sumiramo sve što smo radili tijekom protekle godine, ali i svih godina prije. Šezdeset i pet godina je vrijeme kada netko ide u mirovinu, ali mi tek počinjemo, rekao bih, tek se zahuktavamo i imamo puno planova za dalje. Naša škola razvijala se s godinama i taj trend je uvijek bio vidljiv tako da vjerujem da ćemo se u tom smjeru i dalje razvijati. I dalje ćemo pratiti trendove, biti ukorak s novim tehnologijama koje nam dolaze, od umjetne inteligencije do svih drugih modernih čuda, morat ćemo se prilagođavati, morat ćemo se mi mijenjati, no kao što kaže stara izreka “Ne preživljavaju oni najjači ni najbrži nego oni koji se najbrže i najbolje znaju prilagoditi i mijenjati" - poručio je ravnatelj Kos.

Čestitke Elektrostrojarskoj školi Varaždin na 65. godina uspješnog rada i djelovanja uputila je i zamjenica župana Silvija Zagorec.

mec40_batch1.JPG

- Elektrostrojarska škola Varaždin danas se pozicionirala kao predvodnica za tehnička zanimanja te je poznata i van granica Varaždinske županije. Za to su zasigurno zaslužni i bivši i sadašnji djelatnici koji su s puno odgovornosti i predanosti prema radu izgradili ovu školu. Također, kroz ovu školu su prošle brojne generacije učenika za koje vjerujem da im je ovo razdoblje njihovog života ostalo u jednom lijepom sjećanju - istaknula je zamjenica župana i dodal kako je danas Elektrostrojarska škola Varaždin škola okrenuta europskim projektima.

- Još od 2010. godine škola sudjeluje u europskim projektima, pa je tako i nositelj Erasmus akreditacije koju dodjeljuje Agencija za mobilnost i obrazovanje. Uz 14 programa koji se odvijaju na ovoj školi, tu se nalaze i četiri centra izvrsnosti, iz robotike, fizike, astronomije i hrvatskog jezika, kao i strukovni centar iz elektrotehnike. Mi kao Varaždinska županija želimo stvarati sustav jednakih šansi, to nije paradigma, a tome je dokaz da doista značajna financijska sredstva ulažemo i infrastrukturu i opremu, tako da je danas Elektrostrojarska škola – škola budućnosti, gdje se učenici obrazuju u moderno opremljenim učionicama, praktikumima i laboratorijima - istaknula je Zagorec.

Čestitke je uputio i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje istaknuvši kako je Elektrostrojarsku školu odličan primjer rada s nadarenim učenicima.

mec13_batch1.JPG

U sklopu današnje svečanosti dodijeljene su i nagrade uspješnim učenicima na međunarodnim i državnim natjecanjima, ali i nagrade najboljim učenicima obrtničkih zanimanja: najboljem elektromehaničaru, elektroinstalateru, autoelektričaru, elektroničaru-mehaničaru, bravaru, tokaru i zavarivaču te naj maturantu: ove godine tu je titulu ponio Josip Kosec. Dodijeljena je i posebna zahvala Varaždinskoj županiji, a kako je bilo na današnjoj svečanosti pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.