FOTO Domovinski rat - istina o slobodi u Osnovnoj školi Lepoglava

Varaždinske vijesti | 18.5.2024. u 11:32h | Objavljeno u Društvo

U prigodi skorog obilježavanja Dana oružanih snaga RH, Edukativni tim UDVDR Ogranak Ivanec, uz potporu kolega HVIDR-e Ivanec, održao je predavanje učenicima 8. razreda Osnovne škole Ante Starčevića u Lepoglavi.

Uvodno se obratio ravnatelj, prof. Ratko Tomić, koji je najavio temu o kojoj će biti govora, te učenike pozvao na pozornost, ujedno i na nedjeljno obilježavanje Dana oružanih snaga u Lepoglavi.

U prvom dijelu predavanja učenicima je prikazan dokumentarni film Domovinski rat, autora Hrvatskog povijesnog muzeja, a nakon toga su upoznati s ulogom hrvatskih branitelja s područja bivše Općine Ivanec, s naglaskom na Grad Lepoglavu.

Posebno poglavlje bilo je vezano uz poginule hrvatske branitelje s područja Grada Lepoglava.

Također, mogli su razgledati dijelove naoružanja, zaštitne opreme i novčanica korištenih u doba Domovinskog rata u Hrvatskoj i regiji, te dobiti stručna pojašnjenja vezana uz njihovu svrhu i namjenu u doba Domovinskog rata.

Uz želje za uspješan nastavak obrazovanja predavači su također učenike pozvali da dođu razgledati zanimljive postave u prigodi obilježavanja Dana OS RH, a koje u nedjelju organiziraju kolege im iz udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

„Zahvaljujemo ravnatelju prof. Tomiću, učiteljicama i svima u OŠ Lepoglava na toplom prijemu. Grad Lepoglava je pokrovitelj programa predavanja u školama na području Lepoglave, na čemu izražavamo zahvalnost.“, istaknuli su u UDVDR Ogranak Ivanec.

Galerija slika