FOTO Dobili diplome: Stotinjak varaždinskih osnovnoškolaca naučilo plivati Foto: Krešimir Đurić

FOTO Dobili diplome: Stotinjak varaždinskih osnovnoškolaca naučilo plivati

Varaždinske vijesti | 16.6.2020. u 17:59h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin i Gradski bazeni Varaždin i ove su godine u sklopu programa "Varaždin uči plivati" organizirali besplatan tečaj plivanja u trajanju od 15 sati za osnovnoškolce s područja Grada Varaždina.

Tečaj je završilo 99 učenika, kojima su danas na prigodnoj svečanosti u sportskoj dvorani Varaždin u Graberju uručene diplome – uvjerenja o završenom tečaju za neplivače. Diplome im je uručio varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji je tom prilikom ukazao na važnost ovog projekta.

- Riječ je o jednom od najvažnijih sportova, ne samo za sportaše, nego i za rekreativce, osobito za djecu, jer je to zdravi sport, kako za kondiciju, tako i za tjelesnu muskulaturu i anatomiju. Grad Varaždin pomaže i omogućuje djeci da potpuno besplatno mogu ići na ovaj tečaj. Sama činjenica da imamo 100 novih plivača u Varaždinu govori o tome koliko je taj projekt svrsishodan i dobar. Čestitam svim mališanima i zahvaljujem svim trenerima te roditeljima. Ima i onih koji se ne pojave s djecom pa i njih molim da dođu, to je dobro za njihovu djecu - rekao je Čehok.