FOTO Dan VI. OŠ Varaždin proslavili uz ples, glumu i pjesmu Foto: VI. OŠ Varaždin

FOTO Dan VI. OŠ Varaždin proslavili uz ples, glumu i pjesmu

Varaždinske vijesti | 10.12.2023. u 07:00h | Objavljeno u Društvo

Šesta osnovna škola Varaždin 4. prosinca obilježila je Dan škole, a ujedno i Dan kulture. Kako ističu iz škole, cilj je ovog projekta razvoj svijesti o važnosti kulture u svakodnevnom životu učenika, roditelja, ali i šire zajednice.

Sve je započelo svečanom sjednicom na kojoj su, osim zaposlenika škole, sudjelovali i umirovljeni djelatnici, a nastavilo se svečanom priredbom u školskoj dvorani. Mnogobrojni gledatelji, njih čak četiristotinjak, mogli su uživati u raznovrsnom programu koji su za njih pripremili učenici te njihovi učitelji.

Učenici su pokazali svoje talente i vještine u plesu, glumi, pjevanju, sviranju, ali i stranim jezicima, promovirajući tako izvannastavne aktivnosti. Osim na hrvatskom jeziku, scenski nastupi su uključivali izvedbe na engleskom, njemačkom te francuskom jeziku. Kako bi svi gledatelji mogli u potpunosti uživati, svi nastupi bili su popraćeni prijevodima.

- Ovaj multikulturalni pristup naglašava važnost kulture i jezika, potičući razumijevanje i poštivanje različitosti među učenicima. Posjetitelji su mogli razgledati i prodajnu izložbu Učeničke zadruge Šestica te tako pronaći savršene božićne poklone za svoje najmilije - napomenuli su iz škole.

Dan kulture nastavio se i sljedeći dan predstavljanjem tradicijskih plesova u školskoj dvorani. Nastupali su svi učenici od 1. do 8. razreda, a za nastupe su se marljivo pripremali tijekom godine. Ovaj nastavak projekta dodatno je upotpunio iskustvo učenika, ali i prisutnih gledatelja, promovirajući važnost očuvanja tradicije među mladima.

- Kroz umjetnost, promociju kulture i očuvanje tradicije, Šesta osnovna škola Varaždin potiče kreativnost i zajedništvo među učenicima, a uspješnost projekta najavljuje novi susret sljedeće godine - poručili su iz VI. OŠ Varaždin.

Fotografije s proslave pogledajte u nastavku: