FOTO BREZNIČKI HUM Održano 4. kolo Drugih zimskih vatrogasnih igara za djecu

Varaždinske vijesti | 11.3.2024. u 12:47h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 9. ožujka u prostorijama DVD-a Šćepanje održano je četvrto, posljednje kolo Zimske lige - drugih po redu Zimskih vatrogasnih igara za djecu i mladež.

Sudjelovalo je stotinjak djece iz četiriju vatrogasnaih društava Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije: DVD Budinščina, DVD Hraščina-Trgovišče, DVD Breznički Hum i DVD Šćepanje.

Natjecatelje i male vatrogasce uvodno je pozdravio načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

Igre su prvi put organizirane lani na inicijativu DVD-a Budinščina, a idejni začetnik lige bio je tajnik DVD-a Budinščina Dražen Hranić.

Osnovni je cilj igara da se djeca aktiviraju i međusobno druže u vatrogasnim društvima tijekom zimskih mjeseci kada nema klasičnih vatrogasnih natjecanja.

Svakom kolu je domaćin jedno od vatrogasnih društava, a djeca se natječu te tako ujedno razvijaju svoje vatrogasne vještine. Nakon svakog kola proglašava se pobjednik kola, a na kraju se rezultati zbrajaju te se proglašava ukupni pobjednik.

Tako je u ovogodišnjem izdanju igara u kategoriji Muški pomladak prvo mjesto osvojila ekipa iz DVD-a Breznički Hum, u kategoriji Ženski pomladak prvo mjesto osvojila je ekipa iz DVD-a Budinščina.

U kategoriji Mladež ženska prvo mjesto osvojila je ekipa iz DVD-a Budinščina, dok je u kategoriji Mladež muška prvo mjesto osvojila ekipa iz DVD-a Šćepanje.