FOTO Bira se Miss sporta Hrvatske, među natjecateljicama i Laura Oković iz Čakovca Foto: Renato Branđolica

FOTO Bira se Miss sporta Hrvatske, među natjecateljicama i Laura Oković iz Čakovca

vv | 8.7.2024. u 13:02h | Objavljeno u Društvo

33. izbor Miss sporta Hrvatske ove će se godine održati u Pučkom učilištu u Velikoj Gorici 11. srpnja 2024. u 20 sati. Za titulu najljepše sportašice natjecat će se 11 finalistica, a među njima i Laura Oković.

Laura ima 20 godina i dolazi iz Čakovca. Studira na Sveučilištu Sjever i aktivno se bavi fitnessom u klubu Gibi Gib u Varaždinu. Teretana joj nije samo hobi, već način života kojim održava fizičku formu i mentalno zdravlje. Uz to, voli motore i jahanje, a u slobodno vrijeme bavi se fotografiranjem i uređivanjem fotografija. Slobodno vrijeme provodi u prirodi sa psima, voli šetati šumom i promatrati životinje, a interes za svijet mode odražava kroz želju da se dodatno izrazi i istakne svoj osobni stil.

U izboru su još Lara Silić, Leona Bartolin, Ena Srna, Lara Krilić, Antea Jukić, Nika Markić, Ana Tutić, Aurora Ristović, Jill Žnidaršić i Magdalena Kovačić.

Laura_Okovic.jpeg

Laura Oković

Nika_Markic.jpeg

Nika Markić

Dvadesetjednogodišnja Vinkovčanka Nika Markić bavi se atletikom, odnosno trčanjem na duge staze, cestovnim i trail utrkama. Članica je Atletskog kluba Cibalia iz Vinkovaca, a osim trčanjem bavi se i fitnessom te studira na izvanrednom Upravom studiju na Veleučilištu u Vukovaru.Uz treninge i studij, Nika u teretani provodi i individualne treninge sa ženama, voli fotografirati, snimati, čitati, pisati i prenositi svoje znanje drugima.

Lara_Krilic.jpeg

Lara Krilić

Zagrepčanka Lara Krilić ima 21 godinu i studira Poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Članica je Kluba sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice i hrvatska reprezentativka. U dosadašnjoj karijeri nastupila je na čak tri svjetska prvenstva: u Austriji, SAD-u i ove godine pred domaćom publikom u Areni Zagreb. Za sebe će reći da joj je drugo ima “ambicija”, jer uz studij je i demonstratorica na Katedri za marketing i ekonomsku teoriju, pravobraniteljica na fakultetu i potpredsjednica u Studentskoj udruzi. Organizirala je puno projekata, a za jedan čak dobila i Posebnu dekanovu nagradu. U slobodno vrijeme baš kao i svi ostali studenti, radi razne poslove, a kao pravi sportski entuzijast, obožava sve sportove, no ipak je nogomet na prvome mjestu.

Antea_Jukic.jpeg

Antea Jukić

19-godišnja Antea Jukić, rođena je u Imotskom, a od ranog djetinjstva živi u Splitu. Bavi se sportskom gimnastikom u koju se zaljubila još kao djevojčica. Članica je Gimnastičkog kluba „Split“, studira na Kineziološkom fakultetu, a uz sportske aktivnosti voli čitati, pisati i crtati. Slobodno vrijeme koristi za druženje s obitelji i prijateljima, koji su kako kaže, njezin mali svijet pun boja i pokreta.

Ena_Srna.jpeg

Ena Srna

Zagrepčanka Ena Srna, ima 19 godina i bavi se sinkroniziranim klizanjem Klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice te je do sada nastupila na tri juniorska svjetska prvenstva. Završila je IB program na engleskom jeziku u XV. gimnaziji. Obožava sport te kaže da druženja često pretvara u aktivne izlaske poput igranja teniskih parova s bliskim prijateljima iz razreda ili pak odlaska na skijanje u zimskim mjesecima. Želja joj je studirati molekularnu biologiju ili medicinu, a odluka je pala na upravo ove studije iz osobnih interesa za pobliže poznavanje ljudskoga tijela i svih molekula koje nas tvore. Slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi, planinariti, čitati knjige, volontirati unutar zajednice u osnovnoj školi i klizačkom klubu i izrađivati umjetnost, a sa svojim umjetničkim djelima sudjelovala je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u sklopu izložbe završnih radova maturanata IB programa.

Lara_Silic.jpeg

Lara Silić

Osamnaestogodišnja Zagrepčanka Lara Silić bavi se atletikom, no taj sport nije bio njezin prvi odabir. U osnovnoj školi trenirala je ritmičku gimnastiku, a na atletiku krenula u 6., pa je tako dvije godine trenirala dva sporta. Naposljetku je ipak prevladala ljubav prema atletici te se specijalizirala za duge staze. Upisuje Fakultet političkih znanosti s ambicijama bavljenja politikom i sportom u budućnosti. Već sad je jako politički aktivna i članica je mladeži jedne hrvatske stranke.

Leona_Bartolin.jpeg

Leona Bartoli

Zabočanka Leona Bartolin ima 19 godina, studira na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i trenira kickboxing. Ima tri naslova prvakinje Hrvatske u različitim kategorijama i disciplinama; Pointfightu, light contactu i kick lightu. Bila je i članica hrvatske reprezentacije s kojom je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Italiji i osvojila sjajno 5. mjesto. Uz to, redovno je osvajala medalje na europskim i svjetskim kupovima, a 2022. i 2023. bila je proglašena za najbolju sportašicu Grada Zaboka do 18. godina. U slobodno vrijeme voli jahati po Zagorskim bregima, daleko od grada.

Ana_Tutic.jpeg

Ana Tutić

Nogometašica Ana Tutić ima 20 godina, a ovim sportom bavi se od svoje osme godine. Prve nogometne korake napravila je u ŽNK Vrbovec, nakon čega je prešla u ŽNK Dinamo, a trenutno igra za NK Sesvetski Kraljevec. Osim nogometa trenirala je razne sportove od odbojke, plesa i atletike koja joj je uz nogomet najveća ljubav. Ana je pohađala školu za medicinske sestre i uz školske obaveze izvršava redovno i one sportske. Trenira 4 do 5 puta tjedno i natječe se svaki vikend u ženskoj nogometnoj ligi. Kada nađe slobodnog vremena voli to kvalitetno iskoristiti pa pozove svoje frendove na nogač koji ne rade razliku što je žensko s njima u ekipi, već se otimaju za koga će Ana igrati, jer znaju da s njom sigurno pobjeđuju. Cilj joj je u budućnosti postati što uspješnija kako bi mogla promovirati ženski nogomet i sport općenito.

Aurora_Ristovic.jpeg

Aurora Ristović

Gimnastičarka Aurora Ristović, ima 18 godina i dolazi iz Vukovara. Članica je Gimnastičkog kluba Vukovar, a u slobodno vrijeme voli čitati knjige, učiti jezike i trenirati. Studirat će turkologiju i francuski na Filozofskom fakultetu, oduvijek je odlična učenica iza koje su mnogobrojna natjecanja na kojima je ostvarila odlične rezultate. 

Jill_Znidarsic.jpeg

Jill Žnidaršić

Zagrebačka odbojkašica Jill Žnidaršić, ima 19 godina, a ovih dana čeka ju prijemni ispit na Kineziološkom fakultetu te se nada da će uskoro tamo studirati. Članica je Odbojkaškog kluba Dinamo, a bavila se taekwondoom i plesom. Ipak, odbojka je njezina najveća ljubav i trenira ju već 11 godina. Bavi se modelingom i aktualna je prva pratilja Best model of Croatia i Best model of Zagreb. Aktivno sudjeluje u humanitarnim akcijama te pomaže onima kojima je pomoć potrebna. To u ispunjava i čini sretnom. 

Magdalena_Kovacic.jpeg

Magdalena Kovačić

Magdalena Kovačić karatistica je iz Karlovca. Članica je Karate kluba Karlovac 1969., ima 24 godine i završava studij Fitomedicine. Zbog svoje strasti za sportskim načinom života i svijesti koliko joj unapređuje kvalitetu života, nedavno je postala certificirana trenerica kako bi sva svoja znanja mogla što uspješnije prenositi. U slobodno vrijeme uživa u rekreaciji u prirodi, plesu, glazbi i volontiranju. Uvidjevši kako ostvaruje sjajne rezultate na fakultetu što je više uključena u treniranje i natjecanja, počinje otkrivati i razvijati  Brain Gym program; program integriranih vježbi za učinkovitije življenje i učenje.