FOTO: 9. Likovna kolonija Sveti Martin u Šćepanju najbrojnija do sada Foto: Varaždinska županija

FOTO: 9. Likovna kolonija Sveti Martin u Šćepanju najbrojnija do sada

Varaždinske vijesti | 8.6.2020. u 09:14h | Objavljeno u Društvo

Pedesetak umjetnika okupilo se na Likovnoj koloniji Sveti Martin koju tradicionalno svake godine u ovo vrijeme upriličuju Udruga za kulturu i književnost Humšćak i općina Breznički Hum.

Predvođeni najiskusnijima po godinama života i umjetničkog rada, Vladimirom Zopfom, Nedeljkom Tintorom, Dobrom Vein i Katicom Trumbetaš, umjetnici iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske i Slovenije na 9. su međunarodnoj Likovnoj koloniji u Šćepanju uglavnom slikali akvarele i ulja na platnu, pretežito pejzaže, cvjetnu tematiku i mrtvu prirodu, a akademski slikar Nedeljko Tintor kredom i ugljenom je portretirao domaćine.

Obol tradiciji likovnog stvaralaštva ove najposjećenije likovne kolonije u Varaždinskoj županiji dali su i županijski čelnici. Tako je savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević u društvu općinskog načelnika Zorana Hegedića obišla umjetničke lokalitete u blizini crkve Svete Helene osobno se uvjerivši u šarolikost kolorita i umjetničke ideje, dok je župan Radimir Čačić bio gost načelnika i brezničkohumske općine tijekom kasnijeg poslijepodneva.

Okrjepu umjetnicima pružili su članovi DVD-a Šćepanje u čijem je ambijentu priređen domjenak uz podjelu zahvalnica svim sudionicima ovogodišnje Likovne kolonije Sveti Martin, a nastala djela sada su vlasništvo općinskoga fundusa te će biti ponuđena na prodaju prilikom humanitarne aukcije slika krajem godine.

Likovna_kolonija_Breznicki_Hum_6-6-2020_02.JPG

Likovna_kolonija_Breznicki_Hum_6-6-2020_01.JPG

Likovna_kolonija_Breznicki_Hum_6-6-2020_03.jpg

Likovna_kolonija_Breznicki_Hum_6-6-2020_04.JPG

Likovna_kolonija_Breznicki_Hum_6-6-2020_05.JPG

Likovna_kolonija_Breznicki_Hum_6-6-2020_06.JPG

Likovna_kolonija_Breznicki_Hum_6-6-2020_07.JPG