FOTO Sjajna atmosfera na Rock operi na Starom gradu, ulice krcate posjetiteljima i performerima Foto: Krešimir Đurić

FOTO Sjajna atmosfera na Rock operi na Starom gradu, ulice krcate posjetiteljima i performerima

VV | 1.9.2024. u 08:46h | Objavljeno u Društvo

Kad izvođači međunarodnog simfonijskog orkestra, big benda i zbora izvode najveće svjetske hitove koji su uvršteni u sve glazbene enciklopedije, uz raskošnu scenografiju, rasvjetu i zvuk, jasno je da se radi o spektaklu koji nisu propustili brojni špancireri.

Sjajna atmosfera vladala je jučer na glavnoj festivalskoj PAN pozornici na Starom gradu. Posjetitelji su uživali u spoju klasike i rock glazbe, a 50-ak izvođača međunarodnog simfonijskog orkestra špancirerima je priredilo pravu glazbenu poslasticu.

Ništa manje živo nije bilo ni na ulicama grada, a apsolutna atrakcija jučerašnjeg dana bili su vješti štulaši na pneumatskim štulama iz francuske kompanije Cie Tac o Tac. Kraken Orchestra sa svojim zanimljivim vozilom i s magičnom kacigom, koja ima moć da otkrije glazbu u glavi onoga tko ju nosi, provozali su se ulicama i trgovima i zabavili brojne špancirere. Varaždinski tamburaški orkestar i Klapa Sveti Juraj - HRM pokazali su kako neke od najljepših hrvatskih pjesama zvuče u zanimljivom spoju tamburice i klapskog pjevanja, a gužva je bila i u White Shark Gaming Zoni, novitetu ovogodišnjeg festivala. Jjučerašnji turnir u Fortniteu okupio je 60-ak igrača.

Sjajnu atmosferu devetog dana Špancirfesta upotpunili su ulični performeri, a sve je zabilježio naš fotoreporter Krešimir Đurić.

Označeno u