FOTO Veliki i mali danas trčali na 5. humanitarnoj utrci grada anđela Foto: Krešimir Đurić

FOTO Veliki i mali danas trčali na 5. humanitarnoj utrci grada anđela

VV | 11.5.2024. u 18:07h | Objavljeno u Društvo

Dobra tradicija je nastavljena - gotovo 800 trkača i rekreativaca svih dobnih skupina sudjelovalo je na ovogodišnjoj 5. humanitarnoj utrci grada anđela.

Utrku su organizirali Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalni centar Active Vita, dok je glavni pokrovitelj Grad Varaždin. Na utrci je bio i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, koji je i idejni začetnik ove humanitarne sportske priče, a ovog puta sredstva su namijenjena Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem Sunce.

- Od početka, kada smo krenuli, rekli smo da bi voljeli da postane tradicionalna utrka. Krenuli smo skromno i s nekom rezervom. Nikada ne znate kako će teći prva utrka. Ovo je peta, mali jubilej. Nikada više prijavljenih, gotovo 800, što je jedan respektabilni broj. Prošle godine bilo je oko 700 trkača i rekreativaca. Iz godine u godinu rastemo, s novim sadržajima - rekao je Habijan te zahvalio svim sponzorima, Varaždinkama i Varaždincima i svima koju su sudjelovali u utrci.

Dodao je kako su na utrci sudjelovali i državljani Italije, Slovenije i BiH, čime je utrka poprimila i međunarodni karakter. Utrka je u planu i slijedeće godine, a kako je rekao Habijan, sigurno će biti nekih pozitivnih noviteta.

- Kako je krenulo, mislim da ćemo iz godine u godinu samo rasti - kazao je Habijan.

Budući da se radi o humanitarnoj utrci, krajnji plasman nije bio u prvom planu, no troje najboljih iz apsolutne muške i ženske kategorije dobili su simbolične nagrade. Tako je u kategoriji muškaraca prvo mjesto osvojio Zoran Križanić iz AK Varaždin. U istoimeni klub otišla je i druga nagrada koju je osvojio Matej Nötig, dok je treće mjesto pripalo Ivanu Golubu iz TK Marathon 95 Varaždin.

U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Simona Jambrošić iz AK Sloboda, drugo mjesto pripalo je Niki Svetec iz AK FIT, dok je treće mjesto osvojila Diana Lesar.

Prije glavne utrke održana je dječja, koja je okupila veliki broj mališana i mladih.

- FOTO Prije početka humanitarne utrke grada anđela, mališani zaplesali "Rim Tim Tagi Dim"!

Tko je sve trčao ulicama grada i svojim sudjelovanjem pomogao Udruzi za osobe s inelektualnim oštećenjem Sunce pogledajte u velikoj fotogaleriji Krešimira Đurića.