FOTO 21. Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije okupio više od 300 mališana Foto: Krešimir Đurić

FOTO 21. Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije okupio više od 300 mališana

Varaždinske vijesti | 22.5.2023. u 19:05h | Objavljeno u Društvo

Na stadionu Sloboda danas je održan 21. Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije u organizaciji Saveza športova Varaždinske županije.

Igre su započele mimohodom ekipa, podizanjem zastave te paljenjem olimpijskog plamena, a više od 300 djece iz vrtića s područja županije natjecalo se u disciplinama: atletika (trčanje, štafeta), bacanje loptice, skok u dalj i nogomet. Veliku podršku imali su na tribinama gdje su se okupili brojni roditelji.

Olimpijski festival je otvorila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Pravo je zadovoljstvo prisustvovati ovom sportskom događaju za koji su se djeca marljivo i s veseljem pripremala. Zahvaljujem organizatorima koji već 21 godinu održavaju ovu manifestaciju kroz koju promiču olimpijske ideale kao što su timski rad, poštivanje pravila igre, poštivanje drugih natjecatelja te samopoštovanje. Zahvaljujem i odgojiteljima i odgajateljicama koje usmjeravaju, bodre i potiču djecu da se bave sportom, a naravno i roditeljima koji s tribina navijaju i prate nastup svoga djeteta te su im najveća podrška - rekla je zamjenica Zagorec te poručila predškolcima da ostanu vedri, veseli, nasmijani, da ponesu lijepe uspomene jer svi su oni pobjednici, a iako su mali oni su pravi sportaši velikog srca.

Predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop, organizator ovogodišnjeg natjecanja, naglasio je važnost sporta u odgoju djece.

- Sport više od samo tjelesne aktivnosti, on pridonosi cjelovitom razvoju osobe. Samokontrola, efikasno suočavanje s preprekama i timski rad samo su neki primjeri vještina koje djeca usvajaju kroz sport. Naš je cilj da ovakvim natjecanjem ovoj djeci omogućimo zabavne aktivnosti kroz koje će usvojiti vještine važne za cijeli život – rekao je Čop.

Pobjednici 21. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Varaždinske županije su mališani Dječjeg vrtića Ivančice iz Ivanca, a slijede DV Bambi Sračinec, DV Zeko Trnovec, DV Dječji svijet Varaždin, DV Smjehuljica Ludbreg, DV Bambi Petrijanec, DV Zeko Cestica i DV Suncokret Sveti Đurđ.

Na svečanom otvorenju 21. Olimpijade dječjih vrtića Varaždinske županije posebno priznanje za postignuća i promociju Varaždinske županije uručeno je Jani Koščak, varaždinskoj atletičarki i članici Atletskog kluba Sloboda.