Forumaši i članovi DND-a Varaždin predali vrijednu donaciju pedijatriji i dječjoj kirurgiji

| 14.8.2018. u 13:33h | Objavljeno u Društvo

Kako bi bolesnoj djeci olakšali dane koje moraju provesti u bolnici, članovi Društva "Naša djeca" proteklih su mjeseci organizirali humanitarnu akciju te su na današnjem druženju u OB Varaždin, bolnici predali vrijednu donaciju.

Prikupljeno je nešto više od 20 tisuća kuna, a tim su sredstvima odlučili pomoći u opremanju dječjih odjela Opće bolnice Varaždin – dječje kirurgije, pedijatrije i neonatologije s 2 klima uređaja s uslugom instalacije, 4 televizora, osposobljavanjem dječjeg kutića u čekaonici dječje kirurške ambulante, Apnea monitorom, digitalnim tlakomjerima i toplomjerima.

- U prikupljanju sredstava sudjelovali su dječji forumi varaždinskih osnovnih škola te članovi Dječjeg gradskog vijeća, u suradnji s Vaterpolskim klubom Garestin, a na sve sam izuzetno ponosna. Prikupili smo 20 950 kuna i bili smo doista iznenađeni odličnim odazivom na ovu humanitarnu akciju. Ponosni smo jako na naše članove, svu djecu koja su se uključila u samu akciju. Sve naše akcije su uvijek dobro odrađene i uspješne, ali na ovu smo osobito ponosni - istaknula je Jelena Mikić, predsjednica Društva "Naša djeca" Varaždin.

Posebno ponosni i sretni zbog vrijedne donacije bili su i djelatnici Opće bolnice Varaždin.

- Posebno smo ponosni, sretni i zadovoljni zbog tako krasne donacije. Našim malim pacijentima ona će itekako dobro doći. Moram naglasiti da s DND-om surađujemo tijekom cijele godine. NJihovi članovi volonteri dolaze na odjel kako bi zabavili djecu, nešto ih naučili i u konačnici im uljepšali i olakšali boravak u bolnici - rekla je Anica Sekovanić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

Iza ove uspješne akcije stoje djeca koja su još jednom pokazala što se sve može ukoliko se to želi. Kako je pojasnila Eva Škrebić, učenica varaždinske Šeste osnovne škole i predsjednica Dječjeg Gradskog vijeća, novac su prikupljali na tri načina.

- Željeli smo djeci olakšati bolničke dane, a novac smo prikupljali na tri načina. Po gradskim školama prikupljali smo kunu za donacije, organizirali smo koncert 'Srce srcu' i vaterpolo utakmicu od koje je sav prihod bio namijenjen akciji. Aktivni smo cijele godine i organiziramo mnoštvo događaja i projekata koji su vrlo uspješni na što smo jako ponosni - istaknula je Eva.