Forestland sve bliže! Stižu trap folkeri Buba Corelli i Jala Brat, Kiril Djaikovski... Foto: vv/ilustracija

Forestland sve bliže! Stižu trap folkeri Buba Corelli i Jala Brat, Kiril Djaikovski...

vv | 11.6.2023. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Jedanaesto izdanje elektronskog, hip hop, trap i rap festivala - najjače dosad

Ljeto u Međimurju i ove je godine rezervirano za Forestland, jedanaesti po redu. Najveći elektronski, trap i rap festival na sjeveru zemlje održat će se od 21. do 23. srpnja u Brezju. U dva dana, 48 sati festivala, nastupit će šezdesetak izvođača.

>> FORESTLAND Ovogodišnje izdanje elektronskog, hip hop, trap i rap festivala najjače dosad!

Forestland je od svog početka, 2013., bio prepoznatljiv kao festival elektronike i EDM-a, a prije gotovo četiri godine pridružuju im se masovno popularni pravci trap i rap. Ove godine na Forestland Main Stage iz Makedonije dolazi Kiril Djaikovski, već dobro poznat domaćoj publici, iz Kine se vraća Dekova, a iz Izraela dolazi DJ Mr. Black.

Trap zvijezde

Među izvođačima su i bosanskohercegovački folk traperi Jala Brat i Buba Corelli, trenutačno vjerojatno najveće regionalne zvijezde čiji hitovi vladaju trendingom na YouTubeu, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji.

Spotovi imaju i preko sto tisuća pregleda, a surađuju s najvećim regionalnim zvijezdama. Jala Brat snimio je dvije pjesme sa Severinom - Otrove (100 milijuna pregleda) i Magiju (26 milijuna pregleda), a sa slovenskom trap divom Senidah snimili su pjesmu Kamikaza, koja ima čak 119 milijuna pregleda.

A na najveći Forestland dosad stiže i srpski trap pjevač Relja. Bit će tu i Architect, ali i mlade nade među kojima i Aneas, Risa Brown i Alen Krevo.

Petak na Forestroom stageu rezerviran je za DJ-ice - Emily, Rosanu Rabuzu i Andreu Fox. U subotu na Forestroom dolaze Tomo in der Muhlen i Kraunlder, ali i vjerojatno najveći techno DJ Ramiro Lopez.

Zip line, chill zona, secret stage...

Forestland je smješten nadomak zaštićenog krajolika Bedekovićevih graba: okružen s 10 hektara suncokreta, šuma, livada, a samo tri dana nakon festivala cijela lokacija se vraća u prvotno stanje koje je od 2023. i službeno najzelenije izletište u Međimurju.

Posjetitelje festivala i ove godine očekuje 250 metara dugi zip line preko cijele glavne pozornice, barbershop i face i body painting Askari, ali i Tattoo corner križevačkog Marina Rončevića, Tattoo Mrlja. Tu je i food corner s četiri kućice, chill zona i šumski bar, secret stage i još mnogo drugih iznenađenja.

LINE UP

★ ALAN KREVO
★ ALICAM BAYCARA
★ ANDREA FOX
★ ANEAS
★ ARCHITECT
★ BUBA CORELLI
★ DEKOVA
★ DJAIKOVSKI
★ EMILY
★ FELIPE ZONA
★ JALA BRAT
★ JOSH SOMEN
★ KRAUNDLER
★ MR. BLACK
★ RAMIRO LOPEZ
★ RELJA
★ RISA BROWN
★ ROSANA RABUZA
★ SIBBJAG
★ TOMO IN FER MUHLEN
★ VEDRAN CAR
★ TBD

Ulaznice

Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio u Suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu po cijeni od 30 EUR (226,04 kn) festivalska dva dana, 35 EUR (263,71 kn) festivalska dva dana i kamp te po 1499 EUR (11.294,22 kn) za Unique VIP Forestland Experience. A o čemu se radi, pojasnili su organizatori:

- Jedinstveno, neprocijenjivo Forestland iskustvo je moguće kupiti u limitiranom broju! Uz ovu ulaznicu svi troškovi na festivalu su vam plaćeni, možete pristupiti i backstage dijelu i upoznati vaše omiljene artiste. Jeste li spremni za ovo nezaboravno iskustvo? 4 vip ulaznice. 1 stol po danu. 3 boce po danu.