FOI posjetili čelni ljudi fakulteta društveno-humanističkog područja Sveučilišta u Zagrebu

| 8.12.2022. u 15:58h | Objavljeno u Društvo

U povodu obilježavanja svoje 60. obljetnice, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu ugostio je predstavnike fakulteta iz svog znanstvenog-istraživačkog područja. U svojim prostorima u središtu Varaždina, FOI je jučer bio domaćin 3. redovite sjednice Vijeća društveno-humanističkog područja Sveučilišta u Zagrebu, i to prvi put nakon više od 20 godina.

Riječ je o tijelu Sveučilišta čijih 12 sastavnica planira razvoj društveno-humanističkog područja i osiguravanje kvalitete studijskih programa, potiče interdisciplinarne studijske programe, istraživačke projekte i inovacije te planira kadrovski razvoj i potvrđuje izbore u znanstveno-nastavna zvanja Sveučilišta. Sjednica je održana u hibridnom obliku, a uživo ju je na FOI-ju pratilo 22 članova Vijeća, među njima i FOI-jevi predstavnici, kao i članovi Uprave.

Na sjednici ih je u ime Fakulteta domaćina pozdravila prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica FOI-ja.

- Posebno mi je zadovoljstvo da se sjednica Vijeća održava u Varaždinu nakon više od 20 godina, i to prema odluci Rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepana Lakušića. Premda je ovo radna sjednica, istu smo iskoristili i za razmjenu iskustava i planiranje daljnje suradnje i projektnih aktivnosti. Imamo jako dobru međuinstitucijsku suradnju sa svim fakultetima iz našeg područja i zahvaljujem svima na ovom sastanku u Varaždinu, obzirom da naše Sveučilište djeluje i ovdje, putem sastavnica koje su smještene u Varaždinu - rekla je dekanica Begičević Ređep.

- Fakultet organizacije i informatike proslavit će uskoro svoj veliki jubilej – 60. obljetnicu od osnutka i htjeli smo održavanjem ove sjednice u Varaždinu dati obol tom događanju. Naši fakulteti surađuju izuzetno dobro, pa recimo i kroz nastavu i to dugi niz godina, posebice kada govorimo o zagrebačkom Ekonomskom fakultetu i varaždinskom FOI-ju. Ta suradnja će se nastaviti i dalje i zato smo također danas ovdje -  istaknuo je predsjednik Vijeća prof. dr. sc. Lajoš Žager s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

U šest desetljeća rada, FOI se istaknuo ne samo kao poželjan partner u brojnim međunarodnim projektima, već i kao primjer dobre prakse u području svog rada, istaknuli su brojni dekani i prodekani zagrebačkih fakulteta.

- Varaždin je sveučilišni grad, a održavanjem sjednice Vijeća upravo u Varaždinu htjeli smo dati snagu jednom kvalitetnom fakultetu kao što je FOI i njegovom vodstvu - spomenuo je prorektor za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Jurica Pavičić.

Ovaj posjet Varaždinu su članovi Vijeća društveno-humanističkog područja Sveučilišta u Zagrebu iskoristili za obilazak Vile Oršić – objekta FOI-ja u obnovi, a zatim i Studentskog doma Varaždin kao primjer suvremenog arhitektonskog dizajna i zelenog energetskog koncepta s brojnim inovativnim rješenjima te Advent u Varaždinu kao turističku manifestaciju.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci