Ilustracija Foto: Ilustracija/Arhiva VV

POMAŽU Na FOI-ju interaktivni koncert, a uskoro i humanitarni turnir u videoigrama

VV | 15.1.2021. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Suosjećajući sa svim građanima sa područja Sisačko-moslavačke županijekoji su pretrpjeli utjecaj i štetu nedavnih razornih potresa, Fakultet organizacije i informatike (FOI) i Studentski zbor aktivni su u organizaciji izravne pomoćiza nešto malo manje od 200 svojih pogođenih kolega i studenata.

Iako je odmah nakon potresa Studentski zbor, uz potporu Uprave FOI-ja, kontaktirao svaku studenticu i studenta s pogođenih područja te na temelju njihovih potreba nastojao osigurati pomoć i potporu, FOI i studenti, dodatnim inicijativama nastoje osigurati podršku i sredstva svojim pogođenim kolegama, suradnicima i prijateljima.

Tako će se večeras, 15. siječnja na inicijativu Studentskog zbora održati interaktivni koncert na daljinu, a s ciljem prikupljanja dodatnih sredstava za pomoć pogođenim studentima FOI-ja. Koncert će se održati s početkom u 19 sati preko Twitch kanala- https://www.twitch.tv/spoonman777, gdje će biti dostupne i sve informacije o mogućnosti doniranja novčanih sredstava.

Organizator i izvođač koncerta je doc. dr. sc. Mladen Konecki s FOI-ja, a na događaju će sudjelovati i student kiparstva Luka Pacek čiju će izradu skulpture u glini sudionici moći pratiti online tijekom koncerta.

Uz to, Studentski zbor FOI-ja najavljuje i Humanitarni turnir u videoigrama koji će se održati zadnji tjedan siječnja preko sustava Battlefy i Discord platforme za komuniciranje među igračima. Kotizacija za turnir je15 kuna po igraču za svaku igru, a sve uplate idu direktno na poseban humanitarni račun otvoren za pomoć studentima pogođenima potresima. Igrači turnira moći će se natjecati u pet videoigara: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League, Hearthstone, FIFA2020. Pozivaju se igrači da se za više informacija i sudjelovanje prijave na adresu Studentskog zbora FOI-ja: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

- Svjestan svih poteškoća s kojima se pogođeni studenti suočavaju u izvršavanju studentskih obaveza Fakultet organizacije i informatike prihvatio je svoju važnu društvenu odgovornost i donio odluku o promjeni organizacije nastave, kolokvija i ispita za sve studente s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji.Tom je odlukom studentima omogućen neometani nastavak studiranja uz upis predmeta ljetnog semestra i prolongiranje obveza na predmetima zimskog semestra, te ispita i kolokvija uz dodatne rokove. Također, donesena je i odluka o smanjenju školarine. Osobno, djelatnici i studenti FOI-ja prikupili su i financijska sredstva koja će se podijeliti studentima koji su u potresima izgubili svoje obiteljske domove, a FOI je izdvojio i dodatna financijska sredstva kako bi pogođenim studentima kupio računala s ciljem njihovog što bržeg i lakšeg uključivanja u nastavu i povratkustudentskim aktivnostima - izvijestili su s FOI-ja.

Uz to, za studente s potresom pogođenih područja osigurano je psihološko savjetovanje na daljinu, pod stručnim psihološkim vodstvom prof. dr. sc. Violete Vidaček-Hainš, a koje je i dalje dostupno svim studentima.

- Pozivamo sve studente da nam se obrate sa svim dodatnim idejama i potrebama te sve naše partnere i suradnike na dodatnu donaciju usluga i sredstava za naše studente - poručuju s FOI-ja.