FOI: Održan početni sastanak strateškog projekta - TEACH4EDU4

VV | 11.12.2020. u 10:40h | Objavljeno u Društvo

U utorak je. na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) održan početni sastanak međunarodnog strateškog projekta TEACH4EDU4 - Accelerating the transition towards Edu 4.0 in HEIs, a koji FOI koordinira uz suradnji sa šest europskih partnera. Koordinator na FOI-ju je izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.

Projekt trajanja 30 mjeseci započeo je u studenome 2020., a financiran je u okviru Erasmus+ programa Europske komisije u ukupnom iznosu od 296.845,00 eura.

Cilj ovog iznimno važnog projekta je unaprijediti visoko obrazovanje u brzorastućem području informacijskih znanosti, a kako bi ono slijedilo moderne inovativne svjetske trendove poučavanja u hibridnim i međunarodnim okruženjima te potrebe industrije 4.0.

Iako je prvi sastanak morao biti održan online, partneri su uspjeli postići cilj dodatnog međusobnog upoznavanja timova koji će biti uključeni u provedbu te održati početne dogovore vezane uz prve aktivnosti i rezultate, a kako bi zajedno istraživali, poučavali i proveli promjene potrebne za postizanje projektnih ciljeva.

Uz Fakultet organizacije i informatike kao koordinatora,  na projektu kao partneri sudjeluju vodeća europska sveučilišta u području informatike i srodnih znanosti te edukacijskih znanosti: The Open University iz Ujedinjenog Kraljevstva, Zilinska Univerzita v Ziline iz Slovačke, Univerzitet u Beogradu iz Srbije, Tallinn University iz Estonije, Universita Degli Studi Dell'Aquila iz Italije te Universitat Politecnica de Catalunya iz Španjolska.

Tijekom projekta partneri će raditi na 5 velikih rezultata, a započet će izradom kataloga inovativnih metoda poučavanja i pripadajućih vještina usklađenih s potrebama industrije 4.0 što će koordinirati stručnjaci sa sveučilišta Open Unversity.

Jedan od najvećih očekivanih utjecaja projekta bit će onaj na visokoškolske nastavnike i studente uključenih partnera koji će praktičnim radom u međunarodnim online učionicama osmišljenim u ovom projektu osim domenskog znanja steći i vrijedno i jedinstveno iskustvo rada i učenja u međunarodnim timovima i online okruženju.

Više informacija o očekivanim rezultatima i uključenim partnerima dostupno je na mrežnim stranicama projekta: https://teach4edu4-project.eu/en