FOI dobio laboratorij Arbona: uz računala, studenti dobili ergonomske stolce i kutak za opuštanje Foto: FOI

FOI dobio laboratorij Arbona: uz računala, studenti dobili ergonomske stolce i kutak za opuštanje

IHR/Varaždinske vijesti | 20.11.2019. u 16:45h | Objavljeno u Društvo

Dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i direktor Arbone Sandro Lazarić ovih su dana na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu otvorili preuređenu dvoranu Arbona.

Radi se o novouređenoj multimedijalnoj dvorani smještenoj u FOI-jevoj povijesnoj zgradi u centru Varaždina, što predstavlja jedan od rezultata strateške suradnje FOI- ja i tvrtke Arbona, započete početkom ove akademske godine.

Cilj uređenja ove dvorane, koja sada nosi naziv "Arbona", bio je poboljšanje standarda i omogućavanje boljih uvjeta za svakodnevno odvijanje nastave za sve studente, profesore i asistente poznatog varaždinskog informatičkog fakulteta. Dvorana "Arbona" zapravo je laboratorij s 15 suvremenih računala, a sada je i dodatno opremljena novim ergonomskim stolovima i stolicama te posebnim kutkom za opuštanje.

- Želja nam je omogućiti studentima FOI-ja što bolje uvjete studiranja. Opremanje dvorane samo je mali dio aktivnosti koje planiramo provesti u tu svrhu. Cilj nam je studentima omogućiti što više praktičnih iskustava iz realnog sektora već za vrijeme studiranja - rekao je direktor Arbone Sandro Lazarić.́

Dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Begičević Ređep naglasila je kako opremanjem laboratorijske dvorane FOI nastoji svojim studentima ponuditi bolji standard i uvjete rada u kojima se odvija nastava za oko 2800 studenata, koliko ih se godišnje školuje na FOI-JU.

Opremanje ove multimedijalne dvorane samo je jedna od mnogobrojnih zajedničkih aktivnosti, kojom FOI i Arbona žele podići razinu kvalitete obrazovanja studenata. Naime, kao rezultat strateške suradnje, početkom ovog semestra započelo je natjecanje tijekom kojeg će Arbonini stručnjaci održati niz interaktivnih radionica za izradu simulacije marketinških kampanja, a prilikom kojih će se studenti upoznati s korisnim alatima za efikasno korištenje Google Ads-a, društvenih mreža, E-mail marketinga, Google Analytics-a te kompletne SEO optimizacije.

Suradnja će se nastaviti tijekom cijele akademske godine, a studentima će kroz online akademiju digitalnog marketinga, stručne radionice, interaktivna predavanja i ljetnu školu digitalnog marketinga biti omogućeno da već za vrijeme fakultetskih dana započnu kreirati uspješnu karijeru i da steknu iskustvo iz prakse.

Označeno u