FOI daje mogućnost studiranja i rada ukrajinskim studentima i nastavnicima pogođenima ratom Foto: ilustracija

FOI daje mogućnost studiranja i rada ukrajinskim studentima i nastavnicima pogođenima ratom

Varaždinske vijesti | 10.3.2022. u 17:42h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Obzirom da je međunarodna znanstvena zajednica na društvenim mrežama (#ScienceForUkraine) počela prikupljati informacije o sveučilištima, znanstvenim institucijama i ostalim organizacijama unutar sustava koje mogu biti od pomoći za ukrajinske studente i istraživače, odlučili smo kao Fakultet organizacije i informatike (FOI), sastavnica najvećeg hrvatskog sveučilišta – Sveučilišta u Zagrebu, također ponuditi pomoć i podršku u daljnjem radu, kao i procesu studiranja, objavljeno je na portalu varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike.

Obzirom da smo kao Fakultet prisutni u četiri grada sjeverozapadne Hrvatske – Varaždinu, Sisku, Zaboku i Križevcima i orijentirani smo na izvođenje studijskih programa i istraživačkih i razvojnih projekata u domeni informatike, ekonomije i poslovanja, svoju smo pomoć ponudili svim ukrajinskim studentima, nastavnicima i istraživačima na sveučilištima s kojima naše matično Sveučilište u Zagrebu ostvaruje bilateralnu suradnju.

Slijedom ovih nemilih događaja, za koje ne možemo predvidjeti koliko će trajati i kakav će njihov ishod biti, na raspolaganje studentima ovih sveučilišta stavljamo mogućnost pohađanja naših kolegija na engleskom jeziku, a profesorima suradnju unutar naše nastavne i istraživačke djelatnosti. To uključuje:

Besplatan nastavak školovanja na hrvatskom ili engleskom jeziku;
Mogućnost završetka dijela studija na našem fakultetu (program studentske razmjene);
Obavljanje stručne prakse unutar ustrojstvenih jedinica fakulteta;
Uključenje u nastavne i znanstveno-istraživačke projekte;
Psihološko savjetovanje.

Pozivamo sve ukrajinske studente i nastavnike koji žele nastaviti studij/rad na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, da nas kontaktiraju na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a oni koji se već nalaze u Varaždinu mogu nam se obratiti i direktno u Uredu za međunarodnu suradnju (Pavlinska 2).

Više informacija potražite i na društvenim mreažama uz hashtag #foiForUkraine, piše na na portalu varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike.