Filmu Varaždinke Inke Eldan "Prozor u zid“ posebno priznanje na 4. Danima medijske pismenosti Foto: Ilustracija

Filmu Varaždinke Inke Eldan "Prozor u zid“ posebno priznanje na 4. Danima medijske pismenosti

Julijana Marčec | 8.8.2021. u 18:42h | Objavljeno u Društvo

"Prozor u zid" naslov je filma Varaždinke Inke Eldan koji je na 4. danima medijske pismenosti osvojio posebno priznanje.

Inka Eldan, polaznica dramske skupine Umjetničke organizacije "Gllugl“ film je snimila na temu Mediji i osjećaji, a prilikom prijavljivanja na filmski natječaj za srednjoškolce napisala je kako je ta tema njenoj generaciji vrlo bliska između ostalog i zbog vremena provedenog na društvenim mrežama.

- Htjeli smo prikazati kako to utječe na naše mentalno zdravlje. Mediji su nam prozori u svijet, a u isto vrijeme su nam zidovi. To je paradoks koji u nama izaziva tjeskobu i frustracije – navela je Inka Eldan zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Njihovu ideju prepoznao je i nagradio žiri dodijelivši ima posebno priznanje.

Još jedna potvrda da su snimili dobar kratki film stigla im je ovih dana, kada su doznali da će film biti prikazan u službenoj konkurenciji 26. Filmske revije mladeži & 14. Four River Film festivala u Karlovcu. U gradu na četiri rijeke festival će biti održan od 7. do 11. rujna, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.