FESTIVAL "SE TANCA? TANCA SE!" Mladi folklorni koreografi, javite se!

VV | 23.5.2022. u 18:39h | Objavljeno u Društvo

Pozivaju se svi folklorni koreografi rođeni 1994. godine i mlađi da se prijave na natjecanje mladih folklornih koreografa.

- Natjecanje se organizira s ciljem popularizacije folklorne umjetnosti i tradicijske kulture među mladima i željom da se mladi plesači okušaju u kreativnom stvaranju novih umjetničkih djela. Zahvaljujući natjecanju zadnjih nekoliko godina afirmirala su se neka nova imena na hrvatskoj folklornoj sceni - navode u Zajednici kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije.

Ovogodišnje izdanje festivala "SE TANCA" je u subotu, 9. lipnja 2022. godine s početkom u 17 sati, a zadnji dan za prijave je 25. lipanj ove godine.

- Na Festival koji se održava pod imenom "SE TANCA? TANCA SE!", mogu se dakle prijaviti samo natjecatelji do 28 godina starosti. Prema propozicijama Festivala koreografije ne smiju biti kraće od tri minute i dulja od sedam minuta. Prijave treba slati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu Vukovarska 11, Varaždin. U prijavi treba navesti naziv i kratki opis koreografije, ime koreografa s kratkim životopisom, adresu, telefon i e-mail adresu natjecatelja, ukupan broj izvođača, te naziv izvođača, ansambla ili KUD-a koji će izvesti koreografiju. Uz prijavu se može poslati i snimka ili kinetogram koreografije. Natjecatelje će ocjenjivati stručno povjerenstvo - poručuju iz Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske Županije, a za najuspješnije natjecatelje predviđene su prigodne nagrade.