Fantekova hiža glavna tema novih radionica KUD-a "Toplice" Foto: KUD Toplice / ilustracija

Fantekova hiža glavna tema novih radionica KUD-a "Toplice"

Varaždinske vijesti | 10.2.2022. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu ESF projekta "Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje" 7. veljače u Varaždinskim Toplicama započeo je drugi ciklus radionica "Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama".

Glavna tema radionica je tradicijska kuća – Fantekova hiža iz Varaždinskih Toplica. U radionice se uključilo troje polaznika, a njih će voditeljica Spomenka Vlahović upoznati s poviješću izgradnje Fantekove hiže i njezinim posebnostima. Također, kroz radionice će upoznati kulturnu baštinu te spoj tradicijske kulture i moderne arhitekture. Za polaznike su pripremljene likovne radionice te online izložba etnografske baštine Varaždinskih Toplica.

Radionice će se održavati do 11. veljače. Projekt "Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje" provode Kulturno-umjetničko društvo "Toplice", Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i Grad Varaždinske Toplice. Ukupna mu je vrijednost 468.249,71 kune, od čega 85% sufinancira Europski socijalni fond, a 15% državni proračun Republike Hrvatske.

Više informacija o projektu, temama radionice i mogućnostima sudjelovanja može se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kud-toplice.hr/.

kud_toplice_radionice_kultura_zivljenja_07022022.jpg