Vatrogasci OB Varaždin ponovno pokazali spremnost u slučaju nepogoda Foto: OB Varaždin

Vatrogasci OB Varaždin ponovno pokazali spremnost u slučaju nepogoda

Varaždinske vijesti | 26.6.2023. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Evakuacija iz poplavljenog podruma

U Općoj bolnici Varaždin vatrogasci su ponovno pokazali da su spremni za sve nepogode.

Naime, u krugu bolnice održana je vatrogasna vježba čiji cilj je bio evakuacija osobe iz poplavljenog podruma. Vježba se održala u zgradi Medicinsko biokemijskog laboratorija i bolničke ljekarne.

obv_-_vatrogasna_vjezba_26062023_1.jpg

Simulacija je bila postavljena na način da su, nakon ogromnog pljuska, bile poplavljene podrumske prostorije, a unutra je ostala zarobljena jedna osoba. Vježba se sastojala od spašavanja, odnosno evakuacije zarobljene osobe, zatim ispumpavanja vode te sanacije štete koja je nastala nakon poplave.

Na području bolnice djeluje DVD Zdravstvo, čiji je zapovjednik Zoran Horvat istaknuo zadovoljstvo odrađenom vježbom.

obv_-_vatrogasna_vjezba_26062023_2.jpg

- Mi svaku godinu do dvije moramo napraviti vježbu evakuacije i spašavanja iz jednog od objekta u krugu bolnice. Mogu reći da je vježba bila uspješno izvedena. Na vježbi je sudjelovalo devet operativnih vatrogasaca iz DVD-a Zdravstvo te šestero ljudi iz tehničke službe i ostale djelatnosti koje se uključuju u slučaju ovakvih događaja u krugu bolnice – rekao je Horvat.

obv_-_vatrogasna_vjezba_26062023_3.jpg

Zadovoljstvo odrađenom vježbom izrazio je i ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Damir Poljak.

- Naši vatrogasci ponovno su pokazali da su spremni za razne scenarije u krugu naše bolnice. Vježba je odrađeno profesionalno i mogu reći da je bila uspješna. Ovom prilikom zahvaljujem našim vatrogascima i tehničkom osoblju koji sigurnost naših pacijenata stavljaju na prvo mjesto – rekao je Poljak.

obv_-_vatrogasna_vjezba_26062023_4.jpg