Europsko prvenstvo u seksu propalo: "Šteta što seks neće biti registriran kao sport" Foto: Ilustracija/Unsplash

Europsko prvenstvo u seksu propalo: "Šteta što seks neće biti registriran kao sport"

VV | 10.6.2023. u 15:13h | Objavljeno u Društvo

Posljednjih dana u medijima se pojavila informacija kako će seks biti priznat kao sport u Švedskoj, kao i da će ta država organizirati i "Europsko prvenstvo u seksu". Objavljena su i imena natjecatelja, među kojima je bila i Marija Zadravec iz Čakovca kao jedina naša predstavnica na tom natjecanju, no umjesto sportskog natjecanja riječ je o događaju za odrasle, objavio je index.hr.

- Međimurka će biti predstavnica Hrvatske na Europskom seks prvenstvu u Švedskoj

Prema pisanju tog portala, švedske vlasti i Švedski sportski savez otklonili su mogućnost organizacije ovog natjecanja, kao i priznavanje seksa kao sporta.

- U pojedinim stranim medijima se šire pogrešne informacije o Švedskoj i švedskom sportu. Švedski sportski savez skreće pažnju na činjenicu da pojedini inozemni mediji šire vijest kako je Seks federacija postala član Švedskog sportskog saveza. Odlučno to demantiramo. To su lažne informacije kojima je cilj ocrniti švedski sport i Švedsku - poručili su iz Švedskog sportskog saveza.

Za priču o Švedskoj seks federaciji i Europskom prvenstvu u seksu je kriv izvjesni Dragan Bratić, vlasnik više noćnih klubova diljem te države. Upravo je on osnovao Seks federaciju i podnio zahtjev za prijem u Sportski savez Švedske. Ipak, plan mu nije uspio.

- Šteta što Švedska nije prihvatila prijedlog da seks bude registriran kao sport - poručio je te za Deutsche Welle izjavio kako će se Euro ipak održati bez obzira na to što se seks ne smatra sportom.