Erasmus+ projekt: Učiteljice I. OŠ Varaždin na edukacijama u Španjolskoj i Sloveniji Foto: I. OŠ Varaždin

Erasmus+ projekt: Učiteljice I. OŠ Varaždin na edukacijama u Španjolskoj i Sloveniji

Varaždinske vijesti | 26.12.2018. u 13:52h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Erasmus+ projekta "Kroz vrata Europe do škole budućnosti", I. osnovna škola Varaždin poslala je na edukacije i učenje kroz primjere dobre prakse petero učitelja škole.

Učiteljice razredne nastave Tatjana Posavec, Nevenka Đurak i Blaženka Pavlović od 15. do 20. listopada učile su od slovenskih partnera OŠ Bistrice ob Sotli kako koristiti pametne ploče u nastavi obrazovnih predmeta te na koji način samostalno izrađivati digitalne nastavne sadržaje. Ravnatelj škole Bogomir Marčinković pripremio je za varaždinske učitelje i dva ogledna predavanja u sklopu kojih su se učitelji mogli upoznati s najboljim primjerima korištenja informacijsko–komunikacijske tehnologije i u radu s učenicima s posebnim potrebama.

Također. od 1. do 8. prosinca učiteljica razredne nastave dr.sc. Tea Pavičić Zajec i učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš boravile u OŠ Bernardino Perez, Valencia de don Juan u Španjolskoj, gdje su se također kroz "jobshadowing" aktivnost upoznale s obrazovnom metodologijom partnerske škole te naučile kako koristiti IKT alate u svrhu ocjenjivanja i vrednovanja znanja učenika. Koordinator projekta Justo Lopez pripremio je bogat program te omogućio učiteljicama sudjelovanje u svim oblicima odgojno–obrazovnog rada škole.

- Osim školskih aktivnosti, naši učitelji su se upoznali s kulturno–povijesnim znamenitostima Slovenije i Španjolske te posjetili i razgledali njihove glavne gradove. Sve aktivnosti u sklopu projekta financirane su iz Europskih fondova, a odobrila ih je Agencija za mobilnost i programe EU – rekla je školska projektna koordinatorica dr.sc. Tea Pavičić Zajec.

prva_os_varazdin_erasmus_slovenija_spanjolska_1.jpg

prva_os_varazdin_erasmus_slovenija_spanjolska_2.jpg

prva_os_varazdin_erasmus_slovenija_spanjolska_3.jpg

prva_os_varazdin_erasmus_slovenija_spanjolska_4.jpg

prva_os_varazdin_erasmus_slovenija_spanjolska_5.jpg