Hren je obožavana namirnica koju ljubitelji ljute i začinjene hrane rado jedu i koriste u kuhanju. Osim što je fin, on može biti i saveznik u topljenju masnih naslaga.
Hren je iznimno zdrava antibakterijska namirnica koja ne sadrži zasićene masti ili kolesterol. Odličan je i za probavu jer stimulira razvoj dobrih bakterija u probavnom sustavu i u sekundi će pročistiti vaše sinuse, piše Zadovoljna.hr.
Ubrzava metaboličke procese u našem organizmu pa tako potiče topljenje masnih naslaga. U tome vam može pomoći i ovaj moćan sirup uz koji ćete smanjiti trbuh i eliminirati višak vode iz tijela.
SASTOJCI:
- 15 dag svježeg hrena (korijen)
- 4 limuna
- 3 jušne žlice meda
- 2 čajne žlice cimeta
- 2 dag svježeg đumbira (korijen)
PRIPREMA: Hren i đumbir izblendajte u blenderu ili pretvorite u kašu uz pomoć štapnog miksera. Iscijedite limune, dodajte sok hrenu i đumbiru pa miješajte 3 minute. Zatim dodajte med i cimet te miješajte dok ne dobijete potpuno homogenu smjesu. Sirup spremite u staklenu flašu ili staklenku. Čuvajte ga u frižideru.
Konzumirajte 2 žlice sirupa dnevno tijekom 3 tjedna i onda napravite stanku od mjesec dana.