Dva kandidata iz Varaždinske županije natječu se za prestižnu nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske Foto: VV arhiva

Dva kandidata iz Varaždinske županije natječu se za prestižnu nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Varaždinske vijesti | 16.4.2022. u 08:02h | Objavljeno u Društvo

Komisija Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" posjetila je i evaluirala prijavljene kandidate iz Varaždinske županije, koji se natječu za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Dodjela ove nagrade održat će se od 27. do 30. travnja u cavtatskom hotelu Croatia, u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

U Varaždinskoj županiji kandidirani su: OPG Jakopović i OPG Andreja Petrović.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju: turistička seljačka (obiteljska) gospodarstva, tradicijska (ruralna) domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomija, vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

Ova akcija jedinstveno je ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti kako bi se očuvala hrvatska izvornost, omogućio nastanak ruralnog turističkog proizvoda i usluga uz promociju i razvoj ruralnih krajeva. Veliki interes za ovo tradicionalno natjecanje, koje se održava već devetu godinu, pokazuje i broj od 138 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske - kažu organizatori.