DŠR Salinovec organizira 33. Seoske igre starih sportova Foto: VV arhiva

DŠR Salinovec organizira 33. Seoske igre starih sportova

Varaždinske vijesti | 22.7.2017. u 19:25h | Objavljeno u Društvo

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec i ove godine, 33. puta zaredom, organizira tradicionalne Seoske igre starih sportova, i to u subotu 5. kolovoza.

Organizatori najavljuju sudjelovanje 12-ak ekipa, a očekuju dolazak sljedećih ekipa: Gornji Bogićevci iz Brodsko-posavske županije, Vukosavljevica iz Koprivničko križevačke županije, Poljana Biškupečka, Stažnjevec, Margečan, Ivanečka Željeznica, Prigorec, Lančić-Knapić, Lepoglavska Ves, Bedenec, Kamenica i domaćini Salinovec iz Varaždinske županije.

- Očekujemo da igre otvori župan Varaždinske županije Radimir Čačić, uz prisutne goste, gradonačelnika grada Ivanca Milorada Batinića te ostale visoke goste - najavljuju iz DŠR-a Salinovec.

Sudionici će se natjecati u sljedećim disciplinama: skok u dalj s mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena sa ramena, potezanje užeta za žene i muškarce te muzikanti seoskih igara. Sportsko rekreativno natjecanje će se održati na travnatom igralištu kod nove osnovne škole. Organizirat će se i popratni sadržaji kao što su prezentacije starih obrta, nastupi kulturno-umjetničkih društava te izložbe ručnih radova.

Pokrovitelji Seoskih igara starih sportova Salinovec su Varaždinska županija i Grad Ivanec, a zainteresirane ekipe za sudjelovanje se mogu prijaviti do 28. srpnja na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..