Društvo distrofičara na tradicionalnom druženju sa županom

| 24.3.2016. u 11:11h | Objavljeno u Društvo

U Županijskoj palači u Varaždinu održano je tradicionalno uskršnje druženje županijskih dužnosnika sa članovima Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina. 

- Koristim priliku kako bih pohvalio rad Društva koje svojim akcijama i manifestacijama rade na poboljšanju kvalitete življenja osoba s invaliditetom. Varaždinska županija podupire rad udruge, prije svega zbog uključenosti velikog broja osoba s invaliditetom u aktivniji život u lokalnoj zajednici s ciljem zadovoljavanja osnovnih životnih potreba – rekao je župan Predrag Štromar te dodao kako se Varaždinska županija ponosi radom i aktivnošću ovoga Društva.

Kao pozitivan primjer suradnje Županije i Društva naveo je program asistenata u nastavi za kojeg je Varaždinska županija prošle godine osigurala 2,5 milijuna kuna.

Nada Igrec, voditeljica novinarsko-literarne grupe Društva distrofičara, naglasila je kako bi projekt asistenata u nastavi trebalo sustavno i dugoročno riješiti s obzirom na to da su asistenti u nastavi izrazito potrebni učenicima s posebnim potrebama.

- Trebalo bi naći dugoročnije rješenje jer su pomoćnici i u nastavi i u vrtićima potrebni. Pomažu jako puno osobama s posebnim potrebama da mogu lakše funkcionirati i u nekim društvenim aktivnostima, a osobito su velika pomoć u nastavi - istaknula je Nada Igrec.

Članovi Društva iskoristili su priliku istaknuti i problem mobilnosti svojih članova s obzirom na nedostatak prilagođenih kombi vozila kojima bi se članove Društva lakše prevozilo, ne samo u medicinske svrhe, već i za ostale aktivnosti članova Društva.

- Zahvaljujući donacijama Hrvatske elektroprivrede, Grada Varaždina i Varaždinske županije nabavili smo jedno kombi vozilo za Centar Tomislav Špoljar. Jedno smo uspjeli nabaviti, ali razgovarat ćemo dalje. Sve ovisi o financijskoj situaciji, ali mislim da svake godine sudjelujemo i podižemo nivo kvalitete. Osobito zahvaljujem volonterima koji svoje slobodno vrijeme koriste za pomoć Društvu, nije to jednostavno raditi, ali njihov trud se isplati kada vide da su doista pomogli - naglasio je župan Štromar.

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina okuplja oko 900 članova koji imaju različite vrste invaliditeta. Na završetku druženja članovi su županu poklonili ručno izrađenu pisanicu koju su izradili sami članovi Društva.

distrofičari__1.jpg

distrofičari__2.jpg