Društvena igra o bl. Alojziju Stepincu

V.V./Slobodna Dalmacija | 28.3.2016. u 19:03h | Objavljeno u Društvo

Svi ljubitelji društvenih igara sad mogu zaigrati i igru koja govori o bl. Alojziju Stepincu. U igri se spominje cijeli Stepinčev život od njegova djetinjstva do Lepoglave. Igra je puna informacija te je namijenjena i učenju, poglavito za školski vjeronauk i župnu katehezu, dok se za one najmlađe u svakoj kutiji nalaze puzzle s likom Blaženika - piše Slobodna Dalmacija

Igra je zamišljena kao Stepinčev životni put obrađen kroz 448 kartica s pitanjima.

Svaki igrač ima svog pijuna, a svaki pijun boju koja nije slučajno odabrana. Crna tako predstavlja boju Stepinčeve omiljene reverende, plava je Marijanska boja, dok su crvena, bijela, zelena i ljubičasta liturgijske boje.

Startno i ciljno polje obilježeni su krunicom i slikom okrunjene Gospe koja je bila temelj blaženikova života te se igrači kreću po cesti koja sadrži 88 polja.

Polja kojih ima 88 simboliziraju zbroj Stepinčevih godina i godina njegova nadbiskupstva te igrači napreduju izvlačeći kartice i odgovarajući na pitanja iz njegova života.

Cesta je također, podijeljena na 12 postaja Stepinčeva života, od krštenja do njegova ovozemaljskog kraja.

Igrač počinje bacanjem kocke, pri čemu broj koji je dobio ne znači da se za toliko polja mora pomaknuti, nego da na toliko pitanja s kartica mora odgovoriti. Koliko točnih odgovora ponudi, za toliko će se mjesta pomaknuti.