Drugi hrvatski festival kiparenja motornom pilom

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.5.2016. u 20:31h | Objavljeno u Društvo

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Šumarskog fakulteta Zagreb, organizira 2. hrvatski festival kiparenja motornom pilom koji će se održavati 4. i 5. lipnja s početkom u 9 sati u parku stare osnovne škole Salinovec.

Na festivalu kiparenja motornom pilom biti će prezentirane vještine natjecatelja u rezbarenju drveta dok značajnosti festivala i ove godine doprinosi sudjelovanje inozemnih kipara iz Slovenije i Srbije uz desetak domaćih kipara iz različitih dijelova Republike Hrvatske.

Uz promatranje atraktivnog kiparenja motornom pilom posjetitelji će moći na reklamnim štandovima dobiti osnovne podatke o šumarstvu u Hrvatskoj.

Tvrtka VULKO DOM će predstaviti prodajni asortiman STIHL i VIKING proizvoda, KUD Salinovec će se predstavit tradicionalnim plesovima i nošnjom zagorskog kraja, stažnjevečki komedijaši će nas razveseliti svojom zabavnom glumom, a različiti OPG-ovi s područja grada Ivanca će prezentirati svoje proizvode.

Gostovat će i predstavnici pećinskog parka Grabovača iz Perušića, koji će na zanimljiv način predstaviti svoj park uz animiranje najmlađih posjetitelja kroz edukacijsku radionicu.