Drugi adventski vikend krcat događanjima: u atriju pivo, večer uz Pavela i C.U.R.E. Foto: Arhiva VV/Facebook Pavel

Drugi adventski vikend krcat događanjima: u atriju pivo, večer uz Pavela i C.U.R.E.

IHR/Varaždinske vijesti | 7.12.2019. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Pred nama je drugi adventski vikend koji će biti ispunjen bogatim i raznolikim programom kojim će se ujedno obilježiti i Dan grada Varaždina.
Blagdanski program počeo je još jučer prigodnim programom Društva Naša djeca na Stančićevom trgu, a u kućicu Djeda Mraza stigao je sveti Nikola. Advent se nastavlja danas prijepodne kada će na Bijelom Korzu od 11 sati nastupiti Centar tradicijske kulture, a nakon njih i Varaždinske mažoretkinje. Za večernju zabavu od 19 sati na Bijelom Korzu zadužen je Pavel, a nakon njih zabava se nastavlja na Habdelićevom trgu uz nastup zagrebačkog ženskog banda C.U.R.E. s početkom u 21 sat. Ispred katedrale u 18.30 sati održat će se paljenje druge adventske svijeće uz nastup zbora Katoličke osnovne škole u Varaždinu, Uršuline zvjezdice.
Za najmlađe posjetitelje subotnji poslijepodnevni termin rezerviran je za pričaonicu u kućici Djeda Mraza. Đurđica Dropuljić od 17 sati pričat će priču "Djedova pogača", a od 18 sati "Tko je Videku napravio košuljicu". Pričaonica se nastavlja u nedjelju, kada prijepodne od 11 sati Hana Kunić priča Male priče o velikim snovima i Crvenkapicu, a od 17 sati Kako sanjaju stvari i Dnevnik Pauline P.
Ovog vikenda na svoje će doći i kreativci, jer kreće Zimska kreativnica u Uskoj ulici. Prvog će se kreativnog vikenda predstaviti devet dizajnera, a izlagački prostor u Uskoj 4 upotpunit će izložba akvarela Varaždinke Ide Ister. Na ulici vas očekuje zimsko izdanje popularne chill zone s ‘On Wheels’ ugostiteljskom ponudom i DJ program u jutarnjim i večernjim satima. Ne propustite vikend izdanja Zimske kreativnice, već ove subote i nedjelje od 10 do 13 te od 15 do 21 sat. Naravno tu je i klizalište kod Starog grada i ledeni tobogan, atrakcija za djecu, ali i one nešto starije.
Danas će i svi pivoljupci doći na svoje. Atrij Županijske palače bit će središnje mjesto okupljanja svih pivoljubaca, ali i svih koji vole dobro druženje i zabavu. Turistička zajednica Varaždinske županije u suradnji s Udrugom pivara Sjever te Pub-om Medina škrinja organiziraju "Pivski advent“. Sam program predstavili su predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, predstavnici Udruge pivara Sjever, predsjednik Vjeran Blažeka i član Nenad Kocijan te suvlasnik Medine škrinje, popularnog varaždinskog PUb-a Domagoj Marić.
- Iako se u Adventsko doba najviše pije kuhano vino, posljednjih godina su sve više popularne craft pive, a to su pive koje su proizvedene na kreativan način s puno različitih okusa. Zato smo se odlučili našim dragim građanima, ali i svim turistima koji će ove subote posjetiti Varaždin ponuditi malo drugačiju varijantu Adventa, a to je upravo "Pivski Advent". Posebno me veseli što ćemo imati prilike isprobati pivo s okusom buče te koristim prigodu da pozovem sve na jedno lijepo i veselo druženje u naš Atrij . Imat ćemo i jutarnje te popodnevno druženje – najavila je predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević.
Moći će se isprobati pivo s okusom buče, cimeta, s okusom đumbira, kuhano pivo, pšenično pivo, te dimljena piva. Pripremljeno je čak 40 litara pive s okusom buče s obzirom na to da Varaždinska županija intenzivno radi na popularizaciji buče i bučinog ulja, pa je red da pivari skuhaju pivo s tim okusom. Naravno, bit će i križevačkog ĐumBeer piva, Medvedgradskog božićnog piva, a s obzirom na to da je jučer bio blagdan sv. Nikole, posjetitelji će moći kušati i specijalno Krampus pivo. Osim ujutro od 10 do 13 sati, "Pivski advent" bit će otvoren navečer od 17 do 22 sata. Svi pivoljupci su dobrodošli!