Draga domača rieč: Prva nagrada Ljiljani Vuglač i Anđelku Polančecu

vv | 7.11.2021. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Održana završna priredba natječaja

U Kinodvorani Ivanec održana je završna priredba kajkavskog književnog natječaja „Draga domača rieč” kojeg je tradicionalno uz Mjesec hrvatske knjige organizirala ivanečka Gradska knjižnica „Gustav Krklec”.

Odabrani autori na završnoj su priredbi pročitali svoje radove, a predstavljen je i Zbornik za koji su radove odabrali dr.sc. Mirjana Posavec, Iskra Petak i urednica izdanja Vesna Matišić.

Na 41. kajkavski književni natječaj „Draga domača rieč” stigla su ukupno 204 rada od 114 autora, a za objavu u Zborniku odabrano je 56 radova. Tradicionalno ovaj je natječaj bio otvoren za odrasle autore i školarce, pa je Povjerenstvo za Zbornik odabralo 23 dječja i 33 kajkavska rada odraslih autora. Prema ocjeni Povjerenstva prvu nagradu među odraslima dobila je ivanečka pjesnikinja Ljiljana Vuglač za pjesmu -  Na afingeru senje se ziblju, dok je među školarcima titulu najboljeg osvojio Anđelko Polančec, učenik 8. razreda iz Područne škole „Josip Jedvaj” iz Vrbnog za pjesmu - Buožić štarego senjom. (jm)