Dom Novi život: uz pjesmu, veselje i sportske aktivnosti obilježili Međunarodni dan starijih osoba

VV | 3.10.2021. u 12:33h | Objavljeno u Društvo

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba i dobrih 12 godina rada Doma  za starije i nemoćne osobe Novi život, tjedan je  obilježen dinamično, pjesmom i plesom i onim što korisnici vole najviše, a to je natjecati se, pobijediti.  Tu su najjači. Održala se prava mala olimpijada , bočalo se, bacao disk, igrao stolnjak – golf, nadmudrivali.

Da bude drugačije, da dan umirovljenika bude glalzba za dušu, dašak lijepih sjećanja na dane koje svi volimo provoditi  sa svojim obiteljima,  Domom su  odzvanjali zvuci opernih i filmskih arija,  zvuci pjesama koje je otpjevala sopranistica Josipa Bainac Hausknecht, unuka korisnika  Doma i prije svega prijatelja Doma, gospodina Bainac Josipa,  sve u  pratnji  pijanista gospodina Davida Hausknecht.

- Veliko je zadovoljstvo i čast imati u Domu pravi operni koncert  dvoje mladih umjetnika, oboje magistrs nečkog Dveučilišta za glazbu, i koji su ovaj dan posebno obilježili i uljepšali i na tome im veliko hvala, a posebno im hvala  na velikom srcu koji su pokazali da imaju za sve naše mame, tate, bake, djedove - kažu u Domu za strije i nemoćne osobe Novi život.

Vlasnik UstanoveBoris Solomun, Iva Roža, ravnateljica, te svi zaposlenici Doma, veseli su što su korisnici mogli uživati u ovim danima, svim aktivnostima  u kojima  su  svi  zajedno sudjelovali, a posebno u današnjem koncertu.

Dom Novi život posluje punih 12 godina, a u svojim smještajnim kapacitetima vodi brigu, njegu  i medicinsku  skrb i zaštitu te fizikalnu terapiju za 77 korisnika kojima želi uzvratiti ljubavlju i pažnjom.

- Oni su naše mame, tate, bake, djedovi, naši najdraži koji su nas odgojili i pomogli da postanemo to što jesmo, da budemo ljudi - poručuju u Domu Novi život.