"Doktorica našu djecu pregledava u čekaonici i pred svima daje dijagnozu?!" Foto: Pixabay / ilustracija

"Doktorica našu djecu pregledava u čekaonici i pred svima daje dijagnozu?!"

| 5.12.2022. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

- Jedna ambulanta u Varaždinskoj županiji ima takvu politiku da djecu, od novorođenčadi na dalje, pregledavaju u hodniku - požalio nam se jedan čitatelj, koji je zatražio da ostane anoniman kako ne bi imao neugodnosti jer i njegova djeca odlaze liječniku u toj ambulanti.

Razumljiva je njegova ogorčenost ovakvim postupkom, tim više što odlazak liječniku ionako predstavlja stresno iskustvo i za dijete i za roditelje. Kako je napomenuo, riječ je o pedijatrijskoj ambulanti u Lepoglavi.

- Dakle, dijete koje je bolesno ne smije u ordinaciju, već ga se svlači u čekaonici pred drugim roditeljima i djecom. Zatim doktorica dolazi van na pregled, daje privatne dijagnoze... Meni je to nepojmljivo i smatram da to nije u redu. Tko je zdrav, može u ordinaciju, a tko nije, svlači se u čekaonici pred ostalom djecom i roditeljima. I dijagnoze se daju pred svima, pa to stvara i dodatnu neugodnost - naveo je čitatelj.

Dodao je da ovakav način rada ne muči samo njega.

O njegovom neugodnom iskustvu, kao i o iskustvu majke malenog djeteta s kojim je došla na pregled u ovu ambulantu, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...