Dođite na Vincekov pohod po voćanskim bregima

Varaždinske vijesti | 12.1.2024. u 17:29h | Objavljeno u Društvo

Općina Donja Voća i Udruga vinogradara i voćara „Barilček“ pozivaju sve zaljubljenike u prirodu i dobru kapljicu da im se pridruže na 2. Vincekovom pohodu po voćanskim bregima! Voćanci i ove godine 20. siječnja tradicionalno obilježavaju blagdan sv. Vinka kako bi po dobrim starim običajima obilježili početak nove vinogradarske godine.

Prijave za Vincekov pohod započinju u 9:30 sati kod vinogradarskog punkta u Gornjoj Voći (200 m od Područne škole A.G. Matoš) gdje će se u 10:00 održati blagoslov skulpture sv. Vinka, a potom se kreće prema voćanskim bregima.

Na pohodu dugom 6 km pripremljena je okrepa na 3 vinogradarska punkta sa završetkom u Etno kući u Gornjoj Voći. Za sve sudionike osiguran je gulaš koji će pripremiti članovi LD „Trčka“, dok će se za dobru zabavu pobrinuti muzička sekcija KUD-a Voća

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 5 EUR, a svaki sudionik dobiva čašu te može konzumirati hranu i piće na svim punktovima. Po završetku pohoda za sudionike je osiguran prijevoz od Etno Kuće do Područne škole A.G.Matoša u Gornjoj Voći pa svima sugeriramo da svoje automobile ostave u krugu škole.

Dođite i dobro se zabavite u ugodnom društvu uz domaću vinsku kapljicu! Vidimo se 20. siječnja u 9:30 na Voći! Živjeli!