Dođite na Špancir Burger fest - BBQ Hot Yard i Davor Šušković nagrađuju! Foto: Sandro Sklepić

Dođite na Špancir Burger fest - BBQ Hot Yard i Davor Šušković nagrađuju!

VV | 23.8.2022. u 11:18h | Objavljeno u Društvo

BBQ HOT YARD poklanja 2 burgera po izboru i 2 pića na Špancir Burger festu. Lajkajte Zagreb Burger Festival i Varaždinske vijesti i označite (tagirajte) osobu s kojom želite podijeliti ovu nagradu.

Davor Šušković je doktor znanosti, doktorirao na zagrebačkom fakultetu Elektrotehnike i računarstva. U jutarnjim satima u audiološkom centru pomaže ljudima, kojima su potrebni slušni aparati i jedan je od rijetkih stručnjaka koji se time bave.

No, sama ta činjenica ne bi bila neobična da se ne radi o food blogeru i velikom zaljubljeniku u grillanje. Prije 5 godina otišao je na edukaciju - Roštilj akademiju, a nakon završetka iskušavao je novostečenu vještinu na svome balkonu.

Kako je po prirodi nevjerojatno uporan, pripremao je razne vrste mesa, na veliko zadovoljstvo njegove obitelji, jer fini mirisi širili su se svakodnevno. Poželio je podijeliti svoje “mesne eksperimente” s ostalima pa je otvorio IG profil Davor’s Quadrillage (naziv za pruge na mesu koje ostaju nakon roštiljanja - grill marks). Do danas je okupio na profilu 6000 zaljubljenika u mesne čarolije, koji ga prate i podržavaju.

Prošle godine je na Zagreb Burger Festivalu proglašen Debitantom godine, a njegovi burgeri - ponekad obične, a ponekad i neobične kombinacije bili su pravi hit.

Od 2018. godine prihvaća novi izazov i u suradnji s Goranom Vrabecom iz Volim ljuto roštilja na raznim festivalima, a sljedeće godine i na privatnim događajima. No, uskoro se dvojac odlučuje na mobilnu varijantu BBQ HOT Yarda kako naziva četverokotačnu prikolicu i postaju sve prisutniji na gastro festivalima diljem Hrvatske.

Prije nekoliko mjeseci dečki su otvorili i BBQ trgovinu u Zagrebu gdje prodaju roštilje i sve vezano uz to “gastro umijeće”. Od pribora, roštilja pa do vrhunskih komada mesa. Tamo osim prvoklasnih proizvoda možete dobiti i kvalitetan savjet.

Kad se radi o Davoru samo nebo je granica, pa je nedavno odradio i svoju prvu svadbu za 200 osoba na Medvedgradu - a kompletan meni bio je na roštilju.

Svratite i probajte i vi njegove grill delicije na Špancir Burger Festivalu - ma za prste polizat’!

Savjeti za pripremu dobrog burgera

Kod Burgera uvijek koristimo grublje mljevenu juneću potrbušinu (flam) zbog izvrsnog omjera masnoće u mesu (oko 25%). Burgere pečemo na well done temperaturu (70°C interno) kako bismo zadovoljili food safety standarde, a sočnost Burgeru će osigurati visoki udio masnoće.

Pecivo tostiramo, zapečemo obje strane, kako umak ne bi natopio peciva te ona ne bi postala gnjecava. Kod redoslijeda slaganja namirnica, salatu stavljamo ispod mesa kako bi ona upila masnoću iz mesa, a rajčicu također stavljamo ispod mesa jer bi postavljanjem na sir, ona, te svi sastojci iznad nje, klizili van Burgera.