Dođite na "Mjesto Zločina" ove subote u Elephant...

vv | 2.10.2024. u 18:40h | Objavljeno u Društvo

Nakon ljetne pauze, među slušatelje i publiku ovog se rujna vratio prvi hrvatski true-crime podcast Mjesto Zločina.

Uz objavu prvih epizoda jubilarne pete sezone ovog jedinstvenog podcasta, najavljuju i nastavak live događanja. Nakon rasprodanog prvog jesenskog događanja Murder Mystery u Zagrebu, ekipa iz Mjesta Zločina svoju sve popularniju interaktivnu istraživačku igru za timove ponovno dovodi i u Varaždin - ove subote, 5. listopada u Elephantu. Ulaznice su dostupne u prodaji.

Da nam je netko rekao davne 2020. godine, kad smo se prvi put našli snimati podcast, da ćemo jednog dana ući u petu sezonu, kreirati sve bolji i bolji sadržaj, imati sve veći i lojalniji fan base, imati rasprodane evente po Hrvatskoj, prodavati svoj merch, slikavati se s obožavateljima koji nas sretnu na cesti rekli bismo - “E pa da, super nam je ideja, tako da ima smisla”!” u svom stilu otkrivaju Tia i Filip, autori, voditelji i kreativne snage iz Mjesta Zločina.

Upravo su Tia i Filip, dubrovačko-zagrebački dvojac, te spomenute 2020. godine pokrenuli prvi hrvatski true-crime podcast Mjesto Zločina, te svojoj vjernoj bazi pratitelja iz tjedna u tjedan donose analize i komentare svjetskih i regionalnih true-crime slučajeva. U periodu kroz dosadašnje četiri sezone, izrasli su u jedan od vodećih domaćih audio podcast formata, koji okuplja zajednicu od gotovo 12.000 pratitelja, a njihove epizode na digitalnim platformama bilježe više od 900.000 streamova.

Mjesto_Zlocina_-_24-03-2024_-_murdery_mystery_at_sax_-_event_047-_cc_Matija_Marina_Weddings.jpg

Mjesto Zločina - najava 5. sezone:
https://youtu.be/m-PmBfa0RcM

Uz audio-podcast, od 2022. godine održavaju i live događanja, gdje podcast serijal izvode uživo u sklopu Live Showa te pred publikom obrađuju jedan izabrani slučaj. Od protekle sezone pred publiku donose i live događanje Murder Mystery, interaktivnu istraživačku igru u kojoj posjetitelji u timovima rješavaju specifičan slučaj koji je osmislio tim iz Mjesta Zločina.

Sva dosadašnja događanja Murder Mystery su bila rasprodana, a u tom valu nastavljaju i u novoj sezoni, budući da je prvo ovosezonsko događanje održano prošlog tjedna u zagrebačkom Sax!-u rasprodano u manje od 24 sata od početka prodaje.

Varaždin, vidimo se uskoro! Dođite u Elephant i riješite slučaj ubojstva na Akademiji” kratko su poručili na svojim društvenim mrežama i tako najavili povratak pred varaždinsku publiku. Ulaznice su dostupne u prodaji putem online platforme Core Event.

Nove epizode prvog hrvatskog true-crime podcasta “Mjesto Zločina” dostupne su svake subote na digitalnim platformama Spotify, Apple, Google i YouTube.

MJESTO_ZLOCINA_-_28-04-2024_LIVE_BOOGALOO_-_A7401066_-_cc_Julijan_Labrovic_-_webQ.jpg