Dodijeljeni Oskari znanja: tko su dobitnici najprestižnije nagrade u znanju iz Varaždinske županije? Foto: Facebook dr. sc. Danijel Marušić

Dodijeljeni Oskari znanja: tko su dobitnici najprestižnije nagrade u znanju iz Varaždinske županije?

VV | 26.6.2024. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih svake godine organizira Oskar znanja, dodjelu nagrada najboljim hrvatskim učenicima za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Više od 480 učenika osnovnih i srednjih škola nagrađeno je Oskarom znanja za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima, a među njima su i učenici iz Varaždinske županije.

Među nagrađenima su i učenici iz Varaždinske županije. Prema objavljenom popisu Agencije, Oskare znanja dobili su Karolina Dukarić (mentorica Kristina Kuščar) iz Gospodarske škole Varaždin za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz francuskog jezika, Matej Križanić (mentori Siniša Premužić, Martina Jembrih, Dario Maltarski) iz V. OŠ Varaždin za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike, Tena Henec (mentor Ranko Klaneček) iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz kemije, Luka Gladović (mentorica Ivana Mađarić) iz Elektrostrojarske škole Varaždin za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz geografije, Elizabeta Canjuga (mentorica Milica Žabčić) iz VI. OŠ Varaždin za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz astronomije, Zara Klein (mentor Jurica Barulek) iz Prve gimnazije Varaždin za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti, a Oskar znanja osvojio je i Pjevački zbor starijeg uzrasta "Uršuline zvjezdice" (mentor Višeslav Jaklin) za osvojeno prvo mjesto na 67. Natjecanju glazbenih svečanosti hrvatske mladeži.

Oskare znanja osvojili su Vinka Fištrek (mentor Ivica Kolarić) iz I. OŠ Varaždin, koja je osvojila prvo mjesto na 66. Natjecanju mladih tehničara, kao i Goran Podbojec (mentor Ivica Kolarić), također iz I. OŠ Varaždin, a prvo mjesto na 66. Natjecanju mladih tehničara osvojio je i Gabrijel Kraljić (mentor Marko Martinec) iz VI. OŠ Varaždin.

Oskare znanja osvojile su Lucija Turk i Petra Krajnik iz Glazbene škole u Varaždinu (mentorica Lea Šantek) koji su briljirali na 62. hrvatskom natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa - Komorni sastavi te Vedran Pintarić (mentor Petar Križanić), također iz Glazbene škole u Varaždinu koji je osvojio prvo mjesto na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa - Solisti. Prvo mjesto na tom natjecanju osvojio je još jedan učenik Glazbene škole u Varaždinu, Andro Gotal (mentor Igor Magdalenić), koji je također za svoj uspjeh osvojio Oskar znanja.

Oskare znanja osvojili su i učenici koji su bili sjajni na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama. Tako su najprestižniju nagradu u znanju osvojili Jan Pavić (mentori Đani Škalamera, Nikola Poljak, Andreja Lucić) iz Prve gimnazije Varaždin za osvojenu brončanu medalju na Prirodoslovnoj olimpijadi Europske unije u Luksemburgu (EOES), Juraj Kolarić (mentor Ivica Kolarić) iz Elektrostrojarske škole Varaždin za osvojeno prvo mjesto na Svjetskom RoboCup JuniorPyeonChang 2023. u Južnoj Koreji, Matija Novak (mentorica Jelka Hrnjić) iz I. OŠ Varaždin za osvojeno drugo mjesto na Svjetskom RoboCup JuniorPyeonChang 2023. u Južnoj Koreji, a za osvojeno prvo mjesto na tom natjecanju Oskar znanja dobio je i Gabrijel Kraljić (mentor Ivica Kolarić) iz VI. OŠ Varaždin. Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin, Ivan i Filip Melnjak (mentor Goran Šporčić) Oskare znanja dobili su zbog postignutog uspjeha na 4. Europskom RoboCup Junior Varaždin 2023, Hrvatska: Ivan i Filip osvojili su treća mjesta. Učenici VI. OŠ Varaždin, Petar Habek, Filip Smuđ i Gabrijel Kraljić, (mentor Ivica Kolarić) iz VI. OŠ Varaždin osvojili prva mjesta na tom natjecanju te osvojili Oskare znanja. Barbara Prutki (mentor Ivica Kolarić) iz Prve gimnazije Varaždin osvojila je treće mjesto, kao i Franko Prikratki (mentor Ivica Kolarić) iz Elektrostrojarske škole Varaždin. Oskar znanja osvojio je i Emanuel Tukač (mentori Borna Vukorepa, Vlatko Crnković) iz Prve gimnazije Varaždin za osvojenu brončanu medalju na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO) te Mila Maretić (mentori Borna Vukorepa, Vlatko Crnković), također učenica te varaždinske srednje škole, koja je osvojila srebrnu medalju na 13. Europskoj matematičkoj olimpijadi za djevojke (EGMO).

 

Označeno u